Ustalaşmak isteyen ehlikeyflere: Yeni yılın ilk mutfak kursları

Le Cordon Bleu'nün Ocak atölyelerine katılanlar İtalyan Lezzetleri ve Mağrip Lezzetleri hazırlıklarında Akdeniz Mutfağı ile tanışacak. Chef's Table'da ise yılın ilk ayı içinde çikolata tutkunlarından et severlere workshoplar gerçekleştirilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Le Cordon Bleu'nün 4 Ocak'ta başlayacak Özyeğin Üniversitesi'ndeki Mükemmellik Merkezi tesislerinde gerçekleşecek atölyelerine katılanlar; İtalyan Lezzetleri ve Mağrip Lezzetleri ile tanışacak. Katılımcılar, Sıcak Tatlılar ve Makaron Atölyesi ile tatlıların yapımlarının sırlarını öğrenecek ya da Fransa'nın çeşitli bölgelerinden derlenmiş Bistro Mutfağı'nı keşfedecek. Ocak ayı atölyelerinin içerik ve programları ise şöyle:

İtalyan Lezzetleri Atölyesi

Tarih: 4 Ocak Çarşamba
Saat: 10.30 – 17.00
Makarna ve risotto severler için düzenlenen bu bir günlük yemek kursu, el yapımı makarna ve risotto pişirme tekniklerinizi ve bilginizi genişletmenize yardımcı olacak.

Mağrip (Tunus, Fas, Cezayir) Lezzetleri Atölyesi

Tarih: 18 Ocak Çarşamba
Saat: 10:30 – 17:00
Mağrip bölgesinin kuzu tajin (güveç) , tavuklu çıtır turta, portakal salatasını öğremek için…

Sıcak Tatlılar Atölyesi

Tarih: 14 Ocak Cumartesi
Saat: 10: 30 – 17: 00
Katılımcıların iki farklı lezzette sufle bazlarını ve Fransız klasikleri arasında yer alan "tarte tatin" reçetesini öğreneceği programda, ayrıca dondurma ve sorbet yapım tekniği de yer alacak.

Makaron Atölyesi

Tarih: 28 Ocak Cumartesi
Saat: 10: 30 – 17: 00
Bademli merengden yapılan bu küçük kurabiyelerin yapım sırları öğretilecek…

Fransız Bistro Mutfağı - I

Tarih: 7 Ocak Cumartesi
Saat: 10:30 – 17:00
Quiche Provançal- Provansal Kiş, Poulet au vinaigre- Sirkede tavuk, Les œufs a la neige- Yüzen ada tatlısı yapımı Fransız şeflerce anlatılacak.

Fransız Bistro Mutfağı - II

Tarih: 14 Ocak Cumartesi
Saat: 10:30 – 17:00
Petits maquereaux au vin blanc / Beyaz şarapta poşelenmiş uskumru, Bar au beurre de noisette / Tereyağında lahanalı levrek, Creme Brule / Krem Brule bu haftanın yemekleri…

Fransız Bistro Mutfağı - III

Tarih: 21 Ocak Cumartesi
Saat: 10:30 – 17:00
Soupe a l'oignons gratinee / Soğan Çorbası, Navarin d'agneau aux pommes et aux olives / Kuzu Güveç, patates ve zeytin ile, Tarte Tatin / Elmalı Tart Tatin 3. haftanın öğrenilecek lezzetleri…

Fransız Bistro Mutfağı - IV

Tarih: 28 Ocak Cumartesi
Saat: 10:30 – 17:00
Œuf cocotte, asperges et morilles / "Cocotte" içerisinde pişirilmiş yumurta, yeşil kuşkonmaz ve morel mantarı kreması, Canard aux navets / Rosto ördek, glaze edilmiş beyaz şalgamla, Souffle Cointreau / Cointreau'lu Sufle yapımı gösterilecek…
Kurslar tamamlandığında, ders boyunca hazırlanan tüm lezzetleri götürmek mümkün. Kurs sonunda katılımcılara Le Cordon Bleu Workshop sertifikası veriliyor. Kurslar maksimum 16 kişilik olarak açılıyor.

Chef's Table Mutfak Akademisi'nde Ocak workshopları

U düzendeki bireysel mutfak sistemi ile bire bir eğitim şansı sunan Chef's Table Mutfak Akademisi çikolata tutkunlarından et severlere, Meksika Mutfağından hamur işlerine çeşitli workshoplar düzenliyor.



Et Pişirme Teknikleri 1

Tarih: 6 Ocak Cuma
Saat: 19.00-22.00
Workshop içeriğinde Taze Dana Carpaccio (Roka Parmesan ile), Wokta Tatlı Acılı Dana Eti Dilimleri, Izgara Tane Hardallı Antrikot, Izgara Hellim Salata (Balzemik ile) ve Champion Sos yer alıyor.

Çikolata Atölyesi

Tarih: 10 – 11 Ocak Salı & Çarşamba
Saat: 14.00-17.00
Workshop içeriğinde; Kakuleli & Acı Biberli Sıcak Çikolata, Ganaj Yapımı, Rakılı Ganaj, Hindistan Cevizli Dolgu, Limonlu Ganaj, Karabiberli Karamelli Ganaj, Çikolata Tempeleme, Çikolata Üretimi, Rakılı Kesme Çikolata, Marshmellow'lu Halley, Yer Fıstıklı Crunch, Limonlu Truf Çikolata, Rocher, Mulaj Çikolata gibi tatlar yer alıyor.

Tex Mex

Tarih: 13 Ocak Cuma
Saat: 19.00-22.00
Workshop içeriğinde Chilli Beef Tacos, Beef Fajita,Avokado (salsa ve ekşi krema sos ile) ve Meksikan fasulyeli ve cheddar peynirli Tostadas yer alıyor.

Tatlı Tapas

Tarih: 17 Ocak Salı
Saat: 19.00-22.00
Ders içeriğinde Kulfi, Susamlı Bal Kraker, Karamelli Mısır Patlağı, Kese Kağıdından Mini Truff Çikolata yer alıyor.

Et Pişirme Teknikleri 2

Tarih: 20 Ocak Cuma
Saat: 19.00-22.00
Workshop içeriğinde Bonfile Smörrebröd, Ağır Ateşte Pişirilmiş Sebzeli Kuzu İncik, Yufkaya Sarılı Mısırlı Köfte Steak, Kremalı Ispanak Beğendi, Kurutulmuş Domatesli ve Peynirli Akdeniz Salata bulunuyor.

Cheesecake Devrimi

Tarih: 24 Ocak Salı
Saat: 14.00-17.00
Workshop içeriğinde Fesleğen ve Romlu, Vanilyalı, Çikolatalı, Sunum Alternatifli Cheesecakeler bulunuyor.

Gourmet Burger

Tarih: 27 Ocak Cuma
Saat: 19.00-22.00
Workshop içeriğinde Ciabatta Ekmeğinde İsli ve Mısırlı Tavuk Burger, Karamelize Soğanlı ve Hardallı Köz Biber ile Steak Burger, Meyveli ve Çikolatalı Pancake Burger, Taze Biberiyeli ve Kuru Domatesli Köy Patatesi, Mayonezli Kırmızı Lahana bulunuyor.

2 Ayda Hobi Pastacılık ve Ekmekçilik Eğitimi

Tarih: 28 Ocak Cumartesi
Saat: 10:00 -14:00
Chef's Table Mutfak Akademisi'nin uzman şefi Serkan Bozkurt, "2 Ayda Hobi Pastacılık ve Ekmekçilik Eğitimi" eğitimi ile temel pastacılık ve ekmekçiliğin derin detaylarını aktaracak.

2 Ayda Hobi Aşçılık Eğitimi

Tarih: 28 Ocak Cumartesi
Saat: 15:30-19:30
Şef Serkan Bozkurt, temel mutfak bilgilerine sahip olacağınız "2 Ayda Hobi Aşçılık Eğitimi" veriyor.

Tart, Pay, Kiş

Tarih: 31 Ocak Pazartesi, 1 Şubat Salı, 2 Şubat Çarşamba
Saat: 19:00-22:00
Eğitim içeriğinde İsviçre Merengli Limonlu Curd Pay, Tavuklu Mantarlı Kiş, Ispanaklı Muskatlı Kiş, Elmalı Cevizli Latis Pay, Akışkan Çikolatalı Tart, Vanilya Labne Kremalı Taze Meyveli Tart, Vişneli Klafutis, Yerfıstıklı Frangıpant Tart gibi tatlar bulunuyor.