Yeni yıla doğru yılbaşı sepetinden 12 seçenek

Crate and Barrel, Dardanel, Fossil saat, Grand Hyatt İstanbul, İstanbul Modern, İstiklal Palas, Lacivert Restaurant, Le Pain Quotidien, Pera Müzesi Artshop, Tom's Kitchen, Victorinox, Vogue'de yılbaşı için neler yapılıyor, yeni yılda neler olacak?

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Crate and Barrel'dan yılın ilk anları için…

Crate and Barrel yılbaşı için farklı hediye alternatifleri sunuyor. Şeffaf Akrilik Blok Çerçeve, yalın tasarımıyla dikkati yalnızca fotoğrafa çekiyor. Mor, turuncu ve yeşil renkleri olan ve Amerika'nın geleneksel çömlekçilik sanatını anımsatan Ansley Vazo da hediyelikler arasında. Crate and Barrel, birçok farklı şamdan ve mumluk seçeneğine sahip... Art Deco hatırlatan Eleanor Mücevher Kutusu, geniş ve kullanışlı saklama bölümlerine sahip Selma Mücevher Kutusu ve erkek aksesuarı uzmanları Jacob Jones London'ın ürünü olan Saat ve Kıravat Kutusu, düzen konusunda hassas olanlar için. Joan Anderson tasarımı olan Paten Kayan Geyikli Kar Küresi, üzerleri dört ayrı Noel ağacıyla kaplı Jolly Tree 4'lü Başlangıç Tabağı Seti de hediyeliklerden. Paten Kayan Geyik Desenli Kupa çocuklar için. Kömür rengi kayraktan yapılma Slate Servis Tahtası, gri ve beyaz tonlardan oluşan 2 Renkli Mermer Servis Tabağı, konik şekliyle dikkat çeken Ahşap & Mermer Kapaklı Servis Tabağı ve Kelly Ventura'nın suluboya çalışmalarını temsil eden Autumn Foliage koleksiyonu da yılbaşı için sunulardan. Crate and Barrel, Zorlu Center, Akasya, İstinyePark, Ankara Next Level mağazaları ve www.crateandbarrel.com.tr adresinde…

Dardanel'den yeni yıl sofralarına füme dokunuş

Dardanel, Norveç'ten getirdiği somon füme ile yılbaşı sofralarında kapari soğan ve bol yeşillikli salatalara, makarna ve sandviçlere; el yapımı leziz pizzalara somon lezzeti katmayı hedefliyor. Evde sushi denemek için de tercih edilebilecek bir alternatif olan somon füme, sadece kızarmış bir ekmek üzerinde bir atıştırmalık olarak da sunulabiliyor.

Fossil saatlerde hatıra yazı fırsatı

Fossil saatlerin kasa arkasına "Engraving Machine" ile istenilen ismi veya sözü yazdırarak bir hediye alternatifi yaratmak mümkün. Mezuniyet töreni, sevgililer günü, düğün gibi unutulmaz anları ölümsüzleştirmek, kendi saatinize değerli bulduğunuz bir sözü yazdırmak için Fossil lazer makinesi, Aralık ve Ocak 2017'de Forum İstanbul AVM'de, Saat&Saat mağazasında…

Grand Hyatt İstanbul, Noel ve yılbaşına hazır

Grand Hyatt İstanbul, hazırladığı Noel ve yılbaşı yemeği programlarında misafirlerine dünya mutfaklarından lezzetler sunmayı amaçlıyor. Grand Hyatt'ın içinde bulunan 34 Restoran, hindinin de olduğu Noel yemeği özel mönüsü ile 24 Aralık Cumartesi günü aile kutlamaları ya da arkadaş buluşmaları için ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Noel yemeğinin ardından brunch yine 34 Restoran'da konuklarını bekliyor. 34 Restoran'ın şeflerinin elinden çıkan geleneksel Türk ve Akdeniz mutfağının lezzetlerinden oluşan açık büfe ise yılbaşı gecesi için hazırlanmış. Lady Pi'nin DJ koltuk oturacağı gece, birbirinden farklı performanslarla devam edecek. Black Widow'un elektro keman gösterisi ile Sait Arat'ın darbuka performansı da yine gecenin etkinlikleri arasında. Yılbaşı yemeğinin ardından 1 Ocak Pazar günü saat 12.00-16:00 arasında konuklar, 34 Restoran'daki brunch'ta buluşacaklar.

                         

Yeni yıl hediyeniz, İstanbul Modern üyeliği

İstanbul Modern, "Yeni yıl yeni hayaller demek… İstanbul Modern'i paylaş… İstanbul Modern üyeliğiyle sevdiğinizi sanatla buluşturun, kültür ve sanata destek olun!" sloganıyla bir kampanya başlattı. Buna göre 31 Aralık'a kadar sevdiklerine üyelik hediye edenlere yüzde 10 indirim uygulanacak. Online yapılacak başvurularda yüzde 10 indirim ayrıcalığından faydalanmak için, ödeme sayfasındaki "promosyon kodu" alanına "yeniyılindirim" yazmak yeterli olacak…

İstiklal Palas yılbaşında özgür bırakıyor!

Demirören İstiklal Palas 3 ayrı yılbaşı programı hazırladı. "Yemek, bar, konaklama" alternatifleriyle katılımcılar, kendi paketlerini seçebiliyor… İstiklal Palas "yemek+eğlence" programı için saat 20.30'da kapılarını açıyor. Hoşgeldiniz kokteyli ile başlayan program, yılbaşı mönüsü ve limitsiz yerli içecek seçeneği ile devam ediyor. Mekâna yemek sonrası gelen misafirlere Re-Pub barında gece boyunca limitsiz yerli içecek servisi yapılıyor. İstiklal Palas'ın "Yılbaşı Konaklama Paketinde" ise Re-Pub Restoranda yılbaşı yemeği, sınırsız yerli içecek, Damla Pehlevan ile canlı müzik, aynı gece 2 kişi konaklama ve yeni yılın ilk gününde geç kahvaltı yer alıyor.

Lacivert'ten özel mönü, ücretsiz ulaşım

Lacivert'in Executive Şef'i Hüseyin Ceylan ve ekibinin hazırladığı yeni yıl mönüsünde başlangıç olarak "avokado tartar üzerinde karides carpaccio" yer alıyor. Taze kuşkonmaz üzerinde servis edilen "deniz levreği ızgara"nın ardından ana yemek olarak sunulan "portakallı ördek budu" siyes ve kavlıca bulgur eşliğinde servis ediliyor. Tatlı mönüsünde, limonlu sorbe ile lezzetlendirilmiş "kestaneli ılık milföy" bulunuyor. Gecenin eğlenceli dakikalarından sonra acıkanlar için sürpriz barbekü lezzetleri de sunacak olan Lacivert'in misafirleri mekâna, restoranın Rumelihisarı'ndan hareket eden teknesi ile ücretsiz olarak ulaşabiliyorlar.

Le Pain Quotidien'den yeni yıl paketleri

Le Pain Quotidien, yeni yıl sepetleri hazırladı. Büyük boy hediye sepeti organik sızma zeytinyağı, yeşil çay, nar ekşisi, organik çekirdek kahve, iki adet sürülebilir organik çikolata, iki adet LPQ fincanı ve mavi baykuş mumluktan oluşuyor. Küçük boyda ise organik zeytinyağı, bir adet sürülebilir organik çikolata, doğal ve organik kırmızı meyve reçeli, yaban mersini, organik çekirdek kahve, bir adet LPQ fincanı ve mavi baykuş mumluk bulunuyor.

Pera Müzesi Artshop'ta yılbaşı indirimi

Pera Müzesi, 2017'ye girerken tüm sanatseverleri müze mağazasına bekliyor. 13 Aralık 2016 - 08 Ocak 2017 tarihleri arasında, Pera Müzesi'nin süreli sergilerinden ve koleksiyonlarından ilhamla hazırlanan birçok ürün yüzde 50'ye varan indirimlerle sunuluyor. Pera Müzesi Artshop'un sunduğu yeni yıl kampanyası kapsamında geçmiş sergilerin katalogları yüzde 50; takı, hediyelik eşya ve tüm replika çeşitleri yüzde 20 indirimle satışa sunuluyor. Sevdiklerine sanat dolu bir yıl hediye etmek isteyen ziyaretçiler, yeni yıl kampanyası kapsamında müzeye yıl boyu ücretsiz girişin yanında farklı avantajlar sunan Pera Müzesi Dostluk Kartı'na da yüzde 25 indirimle sahip olabiliyor. Pera Müzesi Artshop'ta Suna ve İnan Kıraç Vakfı koleksiyonları ve müzesinin süreli sergilerinden esinlenerek oluşturulan ürünler, özel tasarım çanta ve takılar, sanat kitapları ve sergi katalogları da ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Pera Müzesi, 31 Aralık Cumartesi günü de ziyaretçiye açık. Sanatseverler, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Romanya, Sırbistan ve Slovenya'dan çağdaş sanatçıların eserlerine yer veren "Balkanlardan Gelen Soğuk Hava" sergisi ile 19. yüzyılın özgün manzara ressamlarından Fransız sanatçı Félix Ziem'i ele alan "Félix Ziem: Işık Denizinde Bir Gezgin"in yanı sıra "Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar", "Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri" ile "Kahve Molası: Kütahya Çini ve Seramiklerinde Kahvenin Serüveni" koleksiyon sergilerini, yılın son günü de ziyaret edebiliyor.

Tom's Kitchen'da ay boyunca yılbaşı!

Şef Tom Aikens'ın "İngiliz brasserie" konseptiyle hizmet veren restoranı Tom's Kitchen İstanbul, yılbaşına özel bir mönü hazırladı. Aralık ayı boyunca servis edilecek yılbaşı mönüsü ile yeni yıl ruhunu tüm ay boyunca yaşatmak hedefleniyor. Tom's Kitchen İstanbul'un şefi Berke Kurtbay'ın Tom Aikens ile birlikte hazırladığı, "yeni yıl" lezzetleri mönüsünde ilk olarak ördek konfi, tereyağlı mercimek, kırmızı şaraplı arpacık soğandan oluşan iştah açıcı servis ediliyor. Hemen ardından sunulan başlangıç tabağında, "3 soğan çorbası, ev yapımı baget ekmeği, eritilmiş gruyere, parmesan ve cheddar peyniri, çıtır soğan halkaları" bulunuyor. Ana yemek olarak "Surf & Turf" bonfile, Jumbo karides, kahverengi tereyağında sotelenmiş fondant patates, enginar püresi, dana jus ve kırmızı şarap çektirmesi" geliyor. Yeni yıl mönüsünün tatlısı "Narlı Creme Brulee."

Victorinox'tan sınırlı üretim çakı

Dünya genelinde sadece 15 bin adet üretilen özel üretim Victorinox yılbaşı çakı, büyük bıçak, şişe açacağı, tırnak törpüsü, anahtarlık halkası, tirbuşon, kablo sıyırıcı, tornavida, konserve açacağı gibi fonksiyonları bir arada sunuyor. Yaklaşık 60 gram ağırlığında ve 85 mm. uzunluğundaki çakı, beyaz renkli…

Vogue'de dört farklı DJ

Vogue yılbaşı için dört farklı DJ performansının yer alacağı bir gece hazırladı. Mönü, "humus ve muammara, akya ceviche, ahtapot mücveri, tarhana, çiroz, ciğer kızartma, acılı kewpie mayonez"den oluşan tabak ile başlayacak. Ardından "karnabahar panna cotta", "ton balığı tartar" ve "ördek ravioli" gelecek. İki farklı ana yemek seçeneği sunulan mönüde morel mantarı ve polenta ile hazırlanan "dana bonfile", siyah risotto ve safran emülsion ile sunulan "istakoz" tercih edilecek. Tatlı olarak ise zencefil köpüğü ve sütlü dondurma ile "bitter çikolata mousse" servis edilecek. Geceyarısından sonra çorbaya köfte, sucuk ekmek eşlik edecek. Yılbaşı mönüsünü tercih etmeyen misafirler için Vogue, alacarte mönü de sunacak.