Dekorasyon tutkusunda Türkler ilk sırada

Evlerinin iç dekorasyonunu değiştirme konusunda Türkler yüzde 56 ile ilk sırada yer aldı. Kadınlar en çok ev dekorasyonunu ve mobilyalarını, erkekler ise ev aletlerini değiştirmeyi istiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GFK'nın araştırmasına göre, evlerinin iç dekorasyonunu değiştirme konusunda Türkler yüzde 56 ile ilk sırada yer alırken, bunu yüzde 55 ile Ruslar izliyor.

Araştırma kuruluşu GFK'nın 22 ülkede 25 bin internet kullanıcısıyla yaptığı çalışmaya göre, katılımcıların yüzde 39’u evinin iç dekorasyonu, yüzde 38’i evin kendisi ve yüzde 35’i de mobilyalarıyla ilgili değişiklik yapmak istediğini belirtti.

Kadınların yüzde 43'ü evlerinde en çok iç dekorasyonu değiştirmeyi isterken, yüzde 40'ı mobilyaları, yüzde 39'u evin kendisini değiştirmeyi düşünüyor. Erkeklerin ise yüzde 35'i ev aletleri ve iç dekorasyonu değiştirmek istiyor.

Evin iç dekorasyonunu değiştirmek isteyen katılımcıların ülkeler sıralamasına bakıldığında da yüzde 56 ile Türkiye ilk sırada geldi. Bunu yüzde 55 ile Rusya takip etti. Evin büyüklüğü ve genişliği konusunda değişiklik yapma arzusu yüksek olan ülkeler listesinde de yüzde 50 ile Hong Kong, yüzde 49 ile Rusya ve Arjantin başı çekti. Mobilyaları değiştirmek isteğinde de yüzde 54 ile Rusya, yüzde 49 ile Türkiye ilk iki sırada yer aldı.

Ev aletlerini değiştirme isteği en yüksek ülkeler listesinde ilk sıralarda yüzde 45 ile Rusya, yüzde 40 ile Çin, bahçesini değiştirme veya geliştirme isteği en yüksek ülkelerin başında da yüzde 43 ile Meksika, yüzde 38 ile Avustralya yer buldu.

Türk kadınlarının yüzde 62'si evinde değişiklik istiyor

Türk katılımcıların yüzde 56'sı evlerinin iç dekorasyonu, yüzde 49’u mobilyaları, yüzde 45’i ise evlerinin genel büyüklüğü ile ilgili bir değişiklik yapmak istediğini belirtirken, katılımcıların sadece yüzde 6'sı ise seçeneklerden hiçbirini değiştirmek istemiyor.

Araştırmada, Türk kadınlarının yüzde 62'sinin, Türk erkeklerinin de yüzde 52'si evlerinin dekorasyonunda değişiklik yapmayı istediği belirlendi.

Bu konularda ilginizi çekebilir