İstanbul'da kar yağışı başladı, trafik felç!

İstanbul'u perşembe gününe kadar etkisi altına alması beklenen kar yağışı başladı. Haftanın son iş gününün son saatlerinde başlayan yağışla birlikte trafikte felç oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul'da etkili olacak yoğun kar yağışı, akşamüstü başladı. Valilik, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarırken, alınan önlemler artırıldı. Sıcaklıklar hızlı bir şekilde düşerken; trafik durma noktasına gelmiş durumda.

Bakan Veysel Eroğlu bugün yaptığı açıklamayla vatandaşları uyardı. Eroğlu, ocak ayının soğuk geçeceğini, bu akşamdan itibaren başta İstanbul ve Ankara olmak üzere yurdun büyük bölümünde etkili kar yağışı beklendiğini aktardı. Beklenen kar yağışı ise bazı bölgelerde başladı.

İstanbul geneline yayılacak

Meteroloji yurdun batı ve iç kesimlerinde aşırı soğuk hava beklendiğini belirterek 'buzlanma' ve 'don'a karşı vatandaşları uyardı.

Yağışın saat 20.00'a kadar İstanbul geneline yayılması yoğun olarak gece boyu ve cumartesi günü devam edeceği tahmin ediliyor. Karın 20 cm üzerinde kar örtüsü bırakacağı bekleniyor.

İstanbul Valiliği, vatandaşların kar yağışı ve ardından beklenen don, buzlanma gibi olumsuz hava koşullarından asgari düzeyde etkilenmeleri için bir dizi uyarıda bulundu.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğünün hava tahmin raporuna göre, kar yağışının akşam saatlerinden itibaren kuvvetleneceği, yarın öğle saatlerine kadar da aralıklarla devam edeceği belirtildi.

Trafik yoğunluğu sürekli artıyor

Haftanın son iş günü olması nedeniyle normalden bir miktar fazla olan trafik, kar yağışının etkisiyle üst boyutlara vardı. Saat henüz 17.58'de trafik yoğunluğu yüzde 89'a çıkmış durumda.

Hafta ortasına kadar sürecek, ekstra soğuk olacak

Kar yağışının pazar gününden itibaren etkisini azaltarak aralıklarla önümüzdeki hafta ortasına kadar devam edeceği, hava sıcaklığının hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin 10 derece altında seyredeceği ve gündüz sıcaklıklarının bile İstanbul’un çoğu yerinde hafta ortasına kadar sıfır derecenin altında olacağı tahmin ediliyor. Öte yandan Meteoroloji tarafından 'ekstrem soğuk hava dalgası'nın yaşanacağını bildirildi.

Yoğun kar yağışıyla birlikte kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden İstanbul’da ulaşımda aksamalar meydana gelebilecektir. Dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BİR HAFTALIK TAHMİN

Bakan Eroğlu bir haftalık hava tahminlerini de paylaştı. Eroğlu, yurt genelinin yarın parçalı çok bulutlu; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağışlı olacağının tahmin edildiğini belirtti.

Akdeniz'in kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı ile Batı Karadeniz'in batısında kuvvetli ve yoğun olmasının beklendiğini aktaran Eroğlu, hava sıcaklığının yurdun batı bölgelerinde hissedilir derecede (8-15 derece) azalacağının tahmin edildiğini söyledi.

Pazar

Pazar günü yurt genelinin çok bulutlu; Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz (Artvin hariç), Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Kırklareli, İstanbul ve Diyarbakır çevrelerinin yağışlı olması bekleniyor.

Yağışların, Doğu Akdeniz, Orta Karadeniz ile Sivas, Sinop, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Gaziantep ile Kilis çevrelerinde yoğun karla karışık yağmur ve kar, Akdeniz'in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur ve sağanak yağış şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının yurdun iç bölgelerinde azalacağı, doğuda değişmeyeceği, yurdun batısında soğuk havanın etkili olmaya devam edeceği tahmin ediliyor.

Pazartesi

Pazartesi günü ülkenin geneli çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Akdeniz kıyılarında yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, iç ve batı bölgelerde soğuk havanın etkili olmaya devam edeceği bekleniyor.

Salı

Ülke genelinin salı günü parçalı ve çok bulutlu, Marmara (Edirne ve Çanakkale hariç), İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz (Artvin ve Rize hariç ), Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı iç ve batı bölgelerde soğuk havanın etkili olmaya devam edeceği bekleniyor.

Çarşamba

Çarşamba günü yurt genelinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Orta ve Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile İstanbul'un kuzeyi, Afyonkarahisar, Gümüşhane, Bayburt ve Diyarbakır çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Akdeniz kıyılarında yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görülmesi, hava sıcaklığının batı bölgelerde artmaya başlayacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor.

Perşembe

Perşembe günü yurt genelinin çok bulutlu, batısının parçalı bulutlu; İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sinop, Kastamonu, Karabük, Zonguldak, Bartın, Karaman, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinin yağışlı geçeceği; yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının yurdun iç ve batısında artmaya devam edeceği ve mevsim normalleri civarına yükselmesi bekleniyor.