Nissan reklam filmine Türk yönetmen imzası

Nissan’ın NBA ve sokak basketbolu temali yeni reklam filminde yönetmen koltuğuna Taylan Sinan Yılmaz oturdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk yönetmenlerin reklam ve sinema dünyasındaki başarıları giderek artıyor. Japon otomobil markası Nissan’ın tüm modellerinde yaptığı değişiklikleri içeren “Midnight Edition”ın reklam filminin yönetmen koltuğuna genç bir Türk yönetmen oturdu. New York’ta yaşayan yönetmen ve sanatçı Taylan Sinan Yılmaz, gösterime giren ve Nissan ile soka basketbolunun buluştuğu reklam filmi ile izleyenlerden tam not aldı. Yılmaz, aynı zamanda söz konusu reklam filminin görüntü yönetmeni ve editörlük görevlerini de üstlendi.

Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümü’nden mezun olan Yılmaz, Türkiye’de karikatür, resim ve muzik gibi sanatın hemen hemen her alanı ile profesyonel olarak ilgilendiğini söyledi. Amerika’ya gelmesinin ardından fotoğraf ve sinema üzerine yoğunlaştığını kaydeden Yılmaz, birçok festivalde gösterilme şansı bulan kısa filmi “Endless”in yanısıra birçok fotoğraf reklam filmi çalışmalarının da olduğunu ifade etti.

En büyük reklam ajansından davet

Son reklam filmi projesinin Nissan’nın Midnight edition arabaları için yönettiğim bir reklam filmi olduğunu belirten Yılmaz, NBA ve sokak basketbolu temalı olan bu proje için dünyanın en büyük reklam ajanslarından TBWA’de görevli Türk yaratcı yönetmen Deniz Marlalı tarafından davet edildiğni anlattı. Yılmaz, “Diğer yönetmenler arasından sonunda projeyi benim çekmeme karar verdiler. Çekimleri Los Angeles’da gerçekleştirdik, oldukça yoğun ve büyük bir set oldu ama sonuçta hepimizin beğendiği dinamik bir film çıktı ortaya. Benim için oldukça heyecan verici bir deneyimdi çünkü, büyük bir ajans ve büyük bir markanın reklamı” dedi.

Nissan ve sokak basketbolu

Tema olarak Midnight Edition’dan yola çıkarak Nissan arabalarınin farlarının aydınlattığı sahada iki NBA seviyesinde oyuncu arasında geçen bir gece yarısı maçını konu aldıklarını kaydeden Yılmaz, projeyle ilgili şunları anlattı:

“Hem gece çekimi hem de 6 tane araba vardı sette ve aynı zamanda basketbol olması nedeniyle benim için zevkli bir çekim oldu. Oyuncuları 70 tane basketbolcu arasından seçtik. Oyuncularda hem teknik olmalarına hem de bize smaç ve bazı hareketleri verebiliyor olmalarına dikkat ettik. Reklam flminde Nissan’ın yeni modellerinin farları sokak basketbolu oynayan oyuncularının maçına ışık tutuyor. Çekim bir gecede gerçekleştirilmesine rağmen proje tüm hazırlıklar ile bilrilkte 1 aylık bir sürede tamamlandı. “

Hedef sinema

Otomobil reklam filmlerinin yönetmenliğinden keyif aldığını belirten Yılmaz, ancak asıl hedefinin sinema olduğunu vurguladi. Yılmaz, “Bundan sonraki hedefim kendi sinema filmlerini yapmak ve aynı zamanda reklam filmi yönetmeni olarak da daha fazla dünya çapında markalar ile çalışabilmek” diye konuştu.