Park yeri arama kolaylaşıyor

Yandex Harita Servisleri Müdürü Karahayıt, trafikteki park yeri arama sorununa 'akıllı navigasyon çözümleri' sayesinde çare bulacaklarını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yandex Navigasyon'un 2017 yılı bilgilendirme toplantısında konuşan Yandex Harita Servisleri Müdürü Onur Karahayıt, sistemlerindeki güncellemeleri ve odak alanlarını anlattı.

Yandex Navigasyon'un 2017 yılında pek çok yeniliği kullanıcıların hizmetine sunacağını belirten Karahayıt, trafikteki park sorununu yeni dönem stratejisinin merkezine alarak 'akıllı navigasyon çözümleri' vizyonunu geliştirdiklerini söyledi.

Trafik ışıkları bilgisi entegre ediliyor

Sesli navigasyona trafik ışıkları bilgisininin de ekleyeceğini ifade eden Karahayıt, "İstanbul gibi büyük bir şehirde kullanıcıların hayatını biraz daha kolaylaştırmak için sesli navigasyona yeni bir boyut eklemenin faydalı olacağını düşünerek haritamıza trafik ışıkları bilgisini de entegre etmeye başladık. Çok yakında kullanıcılarımız Yandex Navigasyon’dan 'Trafik ışıklarından sağa dönün' gibi yönlendirmeler de almaya başlayacak" diye konuştu.

"Türkiye pazarına ilk kez 'akıllı park asistanı' özelliğini getireceğiz"

Yeni dönemde navigasyon teknolojisini yeniden tanımladıklarını belirten Karahayıt, "Trafikte park problemini Türkiye’de ilk ele alan ve ilk akıllı park çözümlerini getiren navigasyon uygulaması olarak, bu sorunu dört aşamada çözmeyi hedefleyen bir vizyon geliştirdik. İlk aşamada İstanbul’da 6 bin 855, Ankara'da ise toplam 500'e yakın park alanı bilgisini haritamıza ekledik" ifadelerini kullandı.

"Kısa süre sonra devreye girecek ikinci aşamada bu park yerleri hakkında bilgi vermeye başlayacağız. Park yerine tıklandığında saatlik ücreti, kapasitesi, açık ya da kapalı olduğu gibi bilgiler ulaşılır hale gelecek" diyerek sözlerine devam eden Karahayıt, "Üçüncü aşamada Türkiye pazarına ilk kez 'akıllı park asistanı' özelliğini getireceğiz. Park Asistanı özelliği sayesinde Yandex Navigasyon varış noktasından uzaklaşmadan etrafınızdaki park noktalarından geçecek şekilde bir akıllı rota çizecek. Bu yenilikçi özelliğimize kullanıcılarımız yaza kadar kavuşmuş olacak" şeklinde açıklamalarda bulundu.

İşte İstanbul'un yeni elektrikli taksileri Renault Zoe 400'lerİşte İstanbul'un yeni elektrikli taksileri Renault Zoe 400'ler

"Boşalan park yerleri görülebilecek"

Dar sokaklarda park yeri arama sorununu da hafitleteceklerini kaydeden Karahayıt, "Rota oluşturduğumuz otoparkta yer alan boş park noktaları bilgisine de sahip olacağız. Bir Yandex Navigasyon kullanıcısının boşalttığı park yerini gerçek zamanlı olarak diğer Yandex Navigasyon kullanıcısı görebilecek. Boşalan park yerlerini, yer arayan sürücülere gösterecek teknolojiyi şu anda İstanbul'da test ediyoruz. Bu bu yenilikçi özelliği 2017 yılı içerisinde Türkiye’de bulunan navigasyon kullanıcılarına sunmayı planlıyoruz" bilgilerini verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir