Umut'un umudu babası oldu

Doğuştan engelli çocuğunun daha iyi sağlık ve eğitim hizmeti alabilmesi için memleketinden ayrılarak İstanbul'a gelen Turan Ünlü, oğlunun hayallerine umut oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Doğuştan kol ve bacakları olmayan 17 yaşındaki Umut Ünlü, hem okulunun hem de yaşadığı bölgenin en dikkati çeken isimlerinden. Sosyal kişiliğiyle ön plana çıkan Umut, aynı zamanda yaşama sevinciyle birçok engelliye de örnek oluyor.

Her fırsatta "Benim en büyük şansım babamdır." diyen Umut'un hayatı, anne ve babasının memleketlerinden büyük şehre göç etme kararıyla değişti.

 Ünlü ailesi, o dönemde henüz 2 yaşında olan Umut'un eğitimi ve tedavisi gibi hususları göz önünde bulundurarak, Van'daki evlerini satıp İstanbul'a yerleşti.

 Şu anda 11. sınıf öğrencisi olan Umut, anne, baba ve öğretmenlerinin gayretiyle başarılı şekilde eğitim hayatını sürdürüyor. Okulunu bitirdiği zaman avukat olmak isteyen Umut'a, yine her zaman olduğu gibi en büyük desteği babası veriyor. 

"Bütün engellilerin Umut gibi olmasını isterim"

 Turan Ünlü, Umut'un doğuştan gelen bazı engellerinin olduğunu belirterek, "Biz Van'da yaşıyorduk. Umut doğduğunda el ve ayaklarında problemler vardı. Sonra baktık orada eğitim durumu kısıtlı olduğu için İstanbul'a taşındık. Umut şu anda lise 3'e geçti. Çok başarılı ve akıllı bir öğrenci. Derslerine çok çalışıyor. Öğretmenleri tarafından da çok sevilen bir çocuk. Umut'a şu anda bir engelli diyemiyoruz daha doğrusu. Umut her türlü ihtiyacını da kendi karşılayabiliyor." diye konuştu.

 Ünlü, oğlunun hayata karşı bakışıyla, kendilerine bir motivasyon kaynağı olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

 "Bazen ben eve geldiğimde çok yorgun, bitkin hissediyorum kendimi ama Umut'a baktığımda bana aşırı derecede bir motivasyon oluyor. Kendime bir güven geliyor. Çünkü Umut'a bakıyorum aşırı derecede bir yaşama tutkusu var. Umut hayatı seviyor. Şimdi Umut Van'da olsaydı daha kötü şartlarda olabilirdi. Çünkü oradaki yollar akülü araba kullanmaya çok elverişli değildi. Biz de eşimle konuşup kararımızı verdik ve İstanbul'a geldik. Çocuğumuzun geleceği için evimizi sattık buraya geldik. Allah'a şükürler olsun çalışıyorum, Umut da okuyor. Yani bütün engellilerin Umut gibi olmasını isterim. Hayatı Umut gibi görmelerini isterim."

 "Her şey Umut için." diyen baba Ünlü, Umut'un en büyük hayalinin hukuk eğitimi almak olduğunu sözlerine ekledi. 

"Hayalim İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanmak"

 Umut Ünlü de "Okul benim için çok güzel. Benim okumaktan başka çarem olmadığı için kafamı hep derslerime veriyorum. Derslerime çalışıyorum, geleceğimi planlıyorum." diyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 "Benim tek hayalim İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanmak. Onun için de çok çalışıyorum. Gelecekte avukat olmak istiyorum. Güzel bir meslek sahibi olmak istiyorum. Babamla benim hayalim bu. Engellilerin haklarını savunabilmek için çok iyi bir meslek. İşte bunların hepsi için düşünüyorum; hayata güzel bakmazsam güzel yaşayamam. Ben de güzel yaşamak için yaşama sevincini, mutluluğu hep koruyorum. Hayata güzel bakıyorum, güzel yaşıyorum."

 Ailesinin İstanbul'a gelmesinin kendisi için büyük bir avantaj olduğunu vurgulayan Ünlü, "Daha eğitim görüyorum. Hastalandığımda hastaneye ulaşmak için benim için daha kolay. Babamlara beni İstanbul'a getirdikleri için çok teşekkür ediyorum. Okumak için elimden geleni yapıyorum. Şimdi ailem için okuyorum." şeklinde konuştu.

Ünlü, engellilerin toplum tarafından daha fazla desteklenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.