'Bursa ihracatta kilit noktada'

İngiltere İstanbul Başkonsolosu Turner, Türkiye ile İngiltere'nin ticaret hacminin artmasında Bursa'nın büyük rol oynacağına inandığını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosu Leigh Turner, "Bursa'nın, Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki ticaret hacminin artmasında çok büyük bir rol oynayacağına inanıyorum" dedi.

Turner ve beraberindeki heyet, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) ev sahipliğini yaptığı  "Yaratıcılık" konulu seminere katıldı.

BTSO hizmet binasında düzenlenen seminer öncesi Turner, Meclis Başkanı Remzi Topuk, Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran ve Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir ile bir araya geldi.

Bursa'nın kendileri için çok önemli bir kent, Türkiye'nin en önemli şehirlerden biri olduğunu ifade eden Turner, şöyle konuştu:

"Bursa'nın, Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki ticaret hacminin artmasında çok büyük bir rol oynayacağına inanıyorum. Yabancı yatırımcıların ülkemize gelip yer açabilmeleri için çok elverişli bir vergi rejimimiz var. Bu kapsamda dünyada önem verdiğimiz ülkelerle iş hacmimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Türkiye de bugün ve gelecek dönem için stratejik iş ortağımız olan ülkeler arasında yerini alıyor. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) konusu çok önemsenmesi gerekiyor. Ben Manchesterlıyım ve bu projenin ne demek olduğunu biliyorum. Bursa için gerçekten çok önemli bir proje, elimizden gelen her türlü desteğe varız."

'Amacımız ticareti daha da büyütmek'

BTSO Meclis Başkanı Topuk ise Birleşik Krallık'a ihracat yapan 456 firmanın olduğu belirtti.

BTSO olarak aktif üyelerin yüzde 2'sinin Birleşik Krallık'a ihracat gerçekleştirdiğini dile getiren Topuk, "Bursa ile İngiltere arasında 810 milyon dolarlık toplam ihracat rakamımız var. Bursamızda ciddi bir ekonomik potansiyel var ve sizinle birlikte bu potansiyeli daha da büyütebiliriz. Bursa'da on iki Birleşik Krallık sermayeli firma var. Amacımız ticareti daha da büyütmek. 50 yıl önce Bursa ilk OSB'yi kurdu, bugün kuruluş işlemlerini tamamladığımız Yüksek Teknoloji OSB ile Bursa bir kez daha önderlik yapacak ve yabancı yatırımcıları Bursa'ya çekeceğiz. Bu kapsamda sizlerin de desteğini bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir