'Gaziantep OSB’de istihdam 200 bin kişiye yükselecek'

Gaziantep OSB Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, 2017 yılında inşaat çalışmalarının sürdüğü 5’inci OSB'nin 2’nci kısmı tamamlanınca fabrika sayısının bin 50’den bin 450’ye, çalışan sayısının da 140 binden 200 bin kişiye yükseleceğini ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Güneş Doğdu Soylu - GAZİANTEP

Toplam 43 milyon 200 bin metrekarelik alanı ile Türkiye’nin en büyük OSB’si konumundaki Gaziantep OSB’de yatırımlar hız kesmiyor. Bölgede bin 50 olan fabrika sayısının 2017 yılına gelindiğinde bin 450’ye, çalışan sayısının 140 bin kişiden 200 bine çıkarılması hedefleniyor. 

Gazeteniz DÜNYA’ya açıklamalarda bulunan Gaziantep OSB Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, dünyadaki, ülkemizdeki tüm olumsuzluklara rağmen kriz dönemlerini iyi yönetebilme ve krizi fırsata çevirebilme kabiliyeti sayesinde Gaziantep’in 2015 yılını az hasarla kapattığını söyledi. Gaziantepli sanayicinin moralini yüksek tutarak 2015’te yatırımlara devam ettiğini aktaran Nakıboğlu, “Türkiye’de seçim dönemleri geçirildi. Sıkıntılı süreçler yaşadık. Ama Gaziantep geneline bakarsak biz bu kadar komşularımızda sıkıntı olmasına rağmen süreçten daha az etkilendik ve ihracatımızı çok düşürmedik. Aralık ayında Habur Sınır Kapısı’ndaki sıkıntı yaşanmasa idi daha da az etkilenirdik. Yıl içerisinde en fazla ihracat yapan iller sıralamasında bazı aylarda 5’inciliğe yükseldik. Moralimizi hep yüksek tuttuk” dedi.

yazar_yazi.png

Bu konularda ilginizi çekebilir