'Kocaeli, vergi tahsilatında ikinci sırada'

Kocaeli'nin geçen yıl 49,3 milyar lira vergi toplandığını belirten KSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeytinoğlu,Kocaeli'nin İstanbul'dan sonra en çok vergi tahsilatı yapılan olduğunu ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli'nin, geçen yıl toplanan 49,3 milyar liralık vergiyle İstanbul'dan sonra en çok vergi tahsilatı yapılan il olduğunu bildirdi.

 Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Kocaeli'de 2015 yılı vergi gelirlerinin bir önceki yıla göre yüzde 25 arttığını belirtti.

Maliye Bakanlığının verilerine göre, Kocaeli'de 2015 yılında 49,3 milyar liralık vergi toplandığını ifade eden Zeytinoğlu, bu rakamın Türkiye'nin vergi gelirlerinin yüzde 12,1'ine karşılık geldiğini belirtti. Bu rakamlarla ilin, vergi konusunda İstanbul'dan sonra  ikinci sırada yer aldığını vurgulayan Zeytinoğlu, Türkiye'nin vergi gelirlerinin yüzde 15,6 arttığı bir dönemde, Kocaeli'nin vergi gelirlerinin 39,5 milyar liradan 49,3 milyar liraya yükselerek yüzde 24,7 artış gösterdiğini kaydetti. KSO Başkanı Zeytinoğlu, şu ifadeleri kullandı: 

 "2015 yılında ilimizde toplanan vergilerdeki artıştan memnuniyet duyuyoruz. 72 ilin toplamı kadar Kocaeli tek başına vergi ödüyor. Bu sene petrol fiyatlarındaki artışa rağmen vergi gelirlerimiz geçen yıla göre yüzde 25 arttı. Üstelik 500'e yakın işletmemizin merkezleri başka illerde. Kişi başına ödediğimiz vergi miktarı da 28 bin 443 liraya yükseldi. Türkiye ortalaması 5 bin 214 lira. Kocaeli, bu yıl da kişi başı açık ara en yüksek vergiyi ödeyen il oldu."