'Kocaeli'nin ihracattaki payı artacak'

TSE ile KOTO arasında imzalanan protokol ile Kocaeli'nin ülke ihracatındaki payının arttırılması hedefleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) arasında imzalanan protokolle kentin ülke ihracatındaki payının arttırılması hedefleniyor. TSE Marmara Bölge Koordinatörü Mehmet Hüsrev, KOTO'da düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, dünya ekonomisinde alıcı ve satıcıların yanında bu ticareti kontrol eden yapının oluştuğunu söyledi. 

Uluslararası ticaretteki rekabete referans uygulamaları olduğunu anlatan Hüsrev, "TSE olarak Türk sanayicisinin ulusal ve uluslararası rekabet gücünü arttırmak için varlığımızı en üst seviyede hissettirmenin çabası içindeyiz. Bugün küresel ticarette artık yeni dönem başladı" diye konuştu. 

Hüsrev, ürünlerin dünyada yer alabilmesi için belgelendirmenin önemli olduğunu dile getirerek, ihracatın arttırılması noktasında çalıştıklarını kaydetti. 

"Kocaeli'nin ihracattaki payını arttırmayı hedefliyoruz" 

Kocaeli'nin ülke ihracatına yaptığı katkının önemine değinen Hüsrev, ürünlere referans hizmetinde kentin ihracat hacmini genişletmekte kararlı olduklarını vurguladı. 

Hüsrev, inovatif ürünler üretilmesi gerektiğine dikkati çekerek, şunları belirtti: 

"Bunların belgelendirilmesi söz konusuydu. Yeni yaklaşımlarımızda inovatif ürünlerin, firmalarımızın beyanına istinaden belgelendirilmesine başladık. Böylece bu çalışmaların ihracatımızı artıracak adımlara katkı sağlayacağı inancındayız. Standart, kalite ve marka küresel güç olmanın en temel ögesidir. Sanayi kenti Kocaeli'ye bu üç ögeyi kazandırmak istiyoruz. KOTO'ya üye firmaların rekabet gücünü arttırmak ve maliyetlerini düşürmek için hamlemizi yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Kocaeli'yi kalite, marka ve standart şehir haline getireceğiz. Bu bölgede katma değeri yüksek ürünleri kanalize edip, ihracattaki payını daha da arttırmayı hedefliyoruz." 

Konuşmaların ardından imzalanan protokol kapsamında kentteki firmalar, kalibrasyon, eğitim ve özel deney hizmetlerinden indirimli yararlanacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir