'Mikro Kredi' ile 10 bin kadın iş sahibi oldu

Mikro Kredi Finans Müdürü Demet Pilevneli, "Aydın'da 2008 yılından bu yana mikro krediyle 10 bin kadının iş sahibi oldu" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AYDIN - Mikro Kredi, İzmir, Aydın, Denizli, Manisa ve Muğla Bölge Finans Müdürü Demet Pilevneli, Aydın'da 2008 yılından bu yana mikro krediyle 10 bin kadının iş sahibi olduğunu bildirdi.  

Pilevneli, yaptığı açıklamada, iş sahibi olan kadınlara 9 milyon 683 bin lira kredi desteği sağlandığını belirtti. Pilevneli, "Aydın'da 2008 yılından bu yana mikro krediyle 10 bin kadın iş sahibi oldu. İşini kurmak isteyen bu kadınlara bugüne kadar 9 milyon 683 bin lira kredi desteği sağlandı" dedi. 

Mikro Kredi uygulamasını 2008 yılında başlattıklarını, kadınlara yönelik olan bu krediden erkeklerin yararlanamadığını kaydeden Demet Pilevneli, şu bilgileri verdi: 

"İş sahibi olan ve işini büyüten kadınlarımızı gördükçe biz Mikro Kredi ekibi olarak daha çok mutlu oluyoruz. Mikro kredi için kaynak il özel idarelerinden karşılanıyordu. İl Özel İdareler kapandı. Mikro Kredi bundan sonra büyükşehir belediyeleri bünyesinde hizmet verecek. Denizli Büyükşehir Belediyesi her konuda bize kucak açarak destek verirken, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden randevu dahi alamıyoruz. Amacımız iş kurmak isteyen kadınlarımıza iş imkanı sağlamak başka bir amacımız yok."   

Bu konularda ilginizi çekebilir