'Munzur'a Pedal' çevirdiler

Tunceli'de, bir grup doğa gönüllüsü, bölgede yapılması planlanan barajlara tepki amacıyla, "Sular Özgür Akacak" sloganıyla bisikletleriyle kenti geziyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TUNCELİ - Tunceli'de, bir grup doğa gönüllüsü, bölgede yapılması planlanan barajlara tepki amacıyla, "Sular Özgür Akacak" sloganıyla bisikletleriyle kenti gezmek üzere yola çıktı.

Pülümür ilçesinden yola çıkan bisikletliler, il merkezine ulaştı. Etkinliğe katılan Yüksel Çakar, kent turunu Ovacık ilçesinde bulunan Mercan Vadisi'nde sonlandıracaklarını belirterek, "Üç arkadaşımla Almanya'dan katılıyorum. Bu etkinliğimize 'Munzur'a Pedal' ekibi olarak 2006'da başladık. Ankara-Dersim arası ve son olarak İstanbul-Karadeniz turu yaptık. Yapılan HES'lere karşı protesto amacı taşıyarak Dersim'e geldik. Bu yıl Dersim içindeki turumuzu gerçekleştireceğiz. Aslında buradan insanların da katılmasını arzu ederdik. Çağrımızı yapmıştık. Etkinliğimize katılsalardı daha anlam kazanacaktı" diye konuştu.

Etkinliğe İzmir'den katılan Funda Akbulut ise Tunceli doğasının kendisini oldukça etkilediğini söyledi.

Kentin doğasının harika olduğunu ve korunması gerektiğini vurgulayan Akbulut, "Almanya'dan, İzmir'den bu ülkenin ve dünyanın başka topraklarından insanlar buraya geldiler ve 'Munzur'da HES istemiyoruz' diyorlar. Bunun dikkate alınması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Seyit Rıza Meydanı'nda mola veren gruba, vatandaşlar da alkış ve sloganlarla destek verdi.