'Otomotivin kalbi'nde çarklar hızlı döndü

Eylülde aylık bazda yılın en yüksek elektrik ve su tüketim miktarlarına ulaşılan Bursa OSB'de, doğalgaz tüketiminde de yılın üçüncü en yüksek değeri yakalandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - OYAK Renault, Bosch gibi otomotiv devlerinin faaliyet gösterdiği Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde, sanayi üretiminde önemli göstergeler olarak kabul edilen doğalgaz, elektrik ve su tüketimi miktarları yılın 9 ayında dikkati çekici oranlarda artış gösterdi. 

Aylık bazda yılın en yüksek elektrik ve su tüketim miktarlarına eylülde ulaşan Bursa OSB'de, aynı dönemde doğalgaz tüketiminde yılın üçüncü en değeri kaydedildi. 

Bursa OSB kayıtlarından derlenen bilgilere göre, ocak ayında 69.9 milyon standart metreküp (sm3) doğalgaz tüketimiyle yıla başlayan bölgede, şubatta 65.7 milyon sm3'e gerileyen tüketim, mart ayında dibe vurdu ve 55.9 milyon sm3 ile senenin en düşük seviyesi görüldü. 

Bu tarihten itibaren doğalgaz tüketiminde inişli çıkışlı seyir izleyen Bursa OSB, nisan-haziran döneminde 61.9-66.7 milyon sm3 tüketim gerçekleştirdi. Aylık bazda yılın en yüksek doğalgaz tüketim miktarını temmuzda 71.1 milyon sm3 ile yakalayan bölge, ağustosta da yine 70.4 milyon sm3 ile yüksek bir tüketime imza attı. 

Doğalgaz tüketiminin geçen sene eylülde 68.5 milyon sm3 doğalgaz tüketiminin gerçekleştiği Bursa OSB'de, bu yılın aynı ayında 67.9 milyon sm3 gaz tüketildi. 

Elektrik ve su tüketiminde eylül rekoru 

Elektrik tüketiminde ise ocak ayında 112.3 milyon kilovat saati (kwh) bulan Bursa OSB'de, şubatta hafif düşüşle 108.2 milyon kwh düzeyine gerileyen tüketim, aylık bazda dalgalanmalar yaşansa da mart-ağustos döneminde 112.8-118.8 milyon kwh bandını yakaladı. 

Aylık bazda yılın en yüksek elektrik tüketimi ise eylülde görüldü. Elektrik tüketimi, geçen yıl eylülde 114 milyon kwh iken bu sene bu miktar 124 milyon kwh olarak gerçekleşti. 

Bursa OSB'de aylık bazda diğer bir rekor da su tüketiminde yaşandı. Bölge, geçen yıl eylülde 1 milyon 7 bin metreküp olan su tüketimini, bu senenin aynı ayında 1 milyon 73 bin metreküpe taşıdı. 

OSB'de ocak-ağustos dönemindeki su tüketimi ise 824 bin ila 1 milyon 13 bin metreküp arasında dalgalandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir