'Türkiye'nin seçimlerle kaybedecek zamanı yok'

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, Türkiye'nin seçimlerle kaybedilecek zamanının olmadığını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hatice ŞİMŞEK 

KAYSERİ - KAYSO Haziran ayı olağan meclis toplantısında konuşan Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, Türkiye’nin artık en az bir dört yıl seçimsiz bir şekilde ve büyüyen bir anlayış içerisinde yoluna devam etmesi gerektiğini belirterek, artık Türkiye’nin seçimlerle kaybedecek zamanının olmadığını söyledi.

Genel seçimlerin tüm Türkiye’ye ve bölge coğrafyasına hayır olması temennisinde bulunan Başkan Boydak, “Hepimizin de bildiği gibi bu dönemde seçmenler tek başına bir partiye yetki vermedi. Dolayısı ile bir koalisyon zorunluluğu karşımızda durmakta. Anayasal teamüller gereği en çok oy alan partinin önderliğinde hükümet kurma çalışmaları başlayacak. İnşallah bu çalışmalar Türkiye’nin yeni bir hükümete kavuşmasına vesile olur. Parti başkanlarında bu iradenin olduğunu görmekteyiz. Cumhurbaşkanımızda tecrübeleri ile bu süreci layığı ile yürüteceklerdir. Türkiye, bölgemizde siyasi karışıklıkların zirveye çıktığı bu süreçte kuvvetli bir hükümetle yoluna devam edecektir” dedi.

İş dünyası olarak işlerinin daha da iyiye gidiyor olmasını sağlayacak tedbirlerin alınmasını, bekleyen yapısal tedbirlerin bir an önce hayata geçmesini ve iş dünyasının dünyadaki rakipleri ile yarışırken daha da öne çıkmasını sağlayacak tedbirlerin alınmasını beklediklerini ifade eden Boydak, “Bunların da kuvvetli bir hükümet ile çok rahat bir şekilde yapılacağına inanıyoruz.Yeni hükümetin kurulması bir ay kadar bir zaman alabililir. Ancak Türkiye kendi dinamikleri içerisinde makro ekonomik istikrarını devam ettirecektir. Bu da Türkiye’nin bugüne kadar ekonomi yönetimini iyi  yapmış olmasının bir göstergesidir. Yeni hükümetin kurulması ile birlikte daha net tablo ortaya çıkacak. Ülkemizin artık en az bir dört yıl seçimsiz bir şekilde ve büyüyen bir anlayış içerisinde yoluna devam etmesi gerekiyor.İş dünyası olarak siyasileri cesaretlendirmemiz gerekiyor.Artık Türkiye’nin seçimlerle kaybedecek zamanı yok” diye konuştu.

Koalisyon hükümetlerinin sadece Türkiye’de değil, dünyanın birçok ülkesinde olduğunu, özellikle Avrupa ülkelerinin bir çoğunun koalisyonla yönetildiğini ifade eden Boydak, bir uzlaşma kültürü içerisinde Türkiye’nin iç barışına bir zarar ziyan gelmeden yoluna devam etmesi temennisinde bulundu.

İSO ilk 500’de 16 KAYSO üyesinin yer aldığını açıklayan Boydak, “Geçen yıl bu sayımız 13’tü, bu sene 16 oldu. Burada yüzde 25’lik bir artıştan bahsedebiliriz. Bu listelere giren üyelerimizi tebrik ediyorum. Önümüzdeki yıllarda daha fazla üyelerimizin yer almasını temenni ediyoruz. Listemizin birinci sırasında yine HES Hacılar var. Bizim gururumuz oldu. Her zaman söylediğimiz gibi şirketlerimizin bu listelere girerken kar ediyor olmaları, karlılıklarını sürdürebilmeleri, pazar paylarının düşürmeden istikrarlı gidişatını devam ettirmesi ve aynı ciroyu daha az elemanla yapıyor olmaları önem arz etmekte. Kayseri’deki firmalarımızın bu özelliklerini öne çıkararak yollarına devam etmelerini temenni ediyoruz” diye konuştu.

Firmaların finansman giderlerinin ve borçlanma maliyetlerinin arttığını ifade eden Başkan Boydak, Türkiye’nin mikro reformları bir an önce yaparak özel sektörün ödediği finansman maliyetlerini aşağıya çekmesi gerektiğini, böyle devam etmesi durumunda şirketlerin yurt dışındaki rakipleri ile rekabet edememe risklerinin olduğunu sözlerine ekledi.