'Yalıtım harcamaları gider olarak gösterilebilecek'

Torba Yasa Tasarısı'nda enerji tasarrufu amaçlı yapılan harcamaların gider olarak gösterilebilecek olmasını değerlendiren EPSA Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir, tasarının enerji ithalatı için de önemli olduğunu vurguladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DÜNYA

BURSA-Enerji tasarrufunu teşvik amacıyla, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen Torba Yasa Tasarı’nın yürürlüğe giymesiyle gayrimenkul sahiplerince yapılan ısı yalıtımı ve enerji tasarrufu sağlamaya yönelik harcamalar doğrudan gider olarak indirilebilecek.

Yapılan düzenlemeyi değerlendiren EPSA Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir, enerji tasarrufuna özel bu maddenin tüm gayrimenkul sahiplerini ilgilendirdiğini belirterek, bina yalıtımının önemine dikkat çekti. Özdemir, “ Türkiye’nin yüzde 70’i aşan enerji ithalat bağımlılığı, ülkemiz ekonomisi ve halkımız üzerinde enerji fiyatlarını her geçen gün daha da artan bir baskı haline getiriyor. Ülkemizin cari açığında büyük bir paya sahip olan enerji ithalatı, binalarımızda yapılacak ısı yalıtımı ile azaltabiliriz. Bu çerçevede TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen Torba Yasa Tasarısı’nda gayrimenkul sahiplerince yapılan ısı yalıtımı ve enerji tasarrufu sağlamaya yönelik harcamaların, doğrudan gider olarak indirilebilmesine imkan sağlanması, kazananı hem vatandaşlarımız hem ülkemiz hem de dünyamız olan önemli bir adımdır” dedi. Yasa tasarısının hızla yasalaşmasını beklediklerini vurgulayan Özdemir, “İnanıyoruz ki, ısı yalıtımı ve enerji tasarrufunu kolaylaştırmak için atılacak tüm adımlar, aynı zamanda ülkemiz ve doğamız için de büyük önem taşıyan adımlardır. Takdir edersiniz ki, ne başka bir ülkemiz ne de başka bir doğamız yok” şeklinde konuştu.