"15 Temmuz ruhunu yaşatacağız"

Kayseri Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Şube Başkanı Nedim Olgunharputlu, 15Temmuz'u anma ve unutturmama noktasında etkinliklerde bulunacaklarını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek FİDAN

KAYSERİ - Kayseri Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Şube Başkanı (MÜSİAD) Nedim Olgunharputlu ve yönetim kurulu üyeleri tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü etkinlikleri ve faaliyetleri hakkında bir basın toplantısı düzenledi. 15Temmuz'u anma ve unutturmama noktasında etkinliklerde bulunacaklarını ifade eden Olgunharputlu, aynı ruh ve şevkle bir daha kimsenin böyle bir kalkışmaya meyletmemesi için halkımızın sergilediği duruşu hatırlatacağız diye belirtti.

15 Temmuz anma proğramı hakkında konuşan Olgunharputlu, yurt içinde 86, yurt dışında 68 ülkede 181 noktada şube ve temsilciliği bulunan MÜSİAD, seçilmiş hükümetleri devirmeye yönelik darbelerin tarih boyunca birçok ülkeye zarar verdiğini ve 15 Temmuz'da kazanılan zaferinin tüm dünyaya örnek olması gerektiğini aktardı ve sözlerine şöyle devam etti:

"15 Temmuz Darbe Girişimi'nin Türkiye bütçesine maliyetinin 100 Milyar TL. Buna karşın Türkiye ekonomisi güçlü şekilde büyümeye devam etti. 2012-2017 yılları arasında 5 önemli seçim geçirdik. Bu seçimler demokratik şekillerde yapıldı. Demokratik yollarla gelen hükümetlerin desteklerken yanlışlarında uyarmaya çalışıyoruz. Bu güne kadar bozmadığımız bu çizgimizi devam ettirmek istiyoruz. 5 yılda yaşanan büyük buhranların yanında ülkenin yakaladığı ivme ve büyüme yüzde 5. Bu Kredi derecelendirme kuruluşlarının ülkemizin notunu yatırım yapılamaz duruma düşürdüğü bir durumda bizim için gurur duyulması gereken bir büyüme rakamıdır. Özellikle 2017 yılının ilk çeyreğini değerlendirdiğimizde dış mihrakların müdahalesine rağmen yüzde 5’lik bir büyüme çok önemli. Tüm Avrupa ülkelerinin üstünde bir büyüme rakamı yakaladık.2017 yılı sonuna kadar büyüme hedeflerinin ise yüzde 4.4 olduğunu kaydeden Olgunharputlu, "Bu hedefin rahatlıkla gerçekleşeceği inancındayız. Elimizden gelecek desteği vereceğiz.İlk çeyrekteki büyümede G20 ülkeleri arasında Çin ve Hindistan’dan sonra üçüncüyüz. OECD ülkelerinde Letonya’dan sonra ikinci sıradayız" diye konuştu.