20 milyon TL’lik ticaret hacmi oluşturuldu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nde düzenlenen Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri’nde büyük ödüller sahiplerini buldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GÜLAY SOYDAN PEHLEVAN

BURSA- Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nde düzenlenen Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri’nde büyük ödüller sahiplerini buldu.
 
‘Tarihin Mirası Alışverişin Alası’ temasıyla Osmanlı Devleti’nin ilk büyük çarşısı olan Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nde hayata geçirilen Alışveriş Günleri’nde 10 otomobil, 10 akıllı cep telefonu ve 10 dizüstü bilgisayar sahiplerine teslim edildi. BTSO öncülüğünde Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi ve Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği (BTÇH) işbirliğiyle düzenlenen organizasyonun ödül töreni Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve BTÇH Başkanı Muhsin Özyıldırım ile çok sayıda protokol üyesinin katılımıyla BTSO Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi.

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Osmanlı’nın ilk başkenti Bursa’da Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin 7 asırdan bu yana kent yaşamının kalbinin attığı bir merkez olduğunu söyledi. Bölgeyi her alanda olduğu gibi ticarette de yaşanan değişim ve dönüşüm sürecine hazırlamak için Payitaht Çarşı Projesi’ni başlattıklarını vurgulayan Burkay, Alışveriş Günleri’nin bölgenin güçlü yapısına daha fazla canlılık kattığının altını çizdi. Burkay, “Organizasyonda 200 bine yakın çekiliş kuponu dağıtıldı. 20 milyon liralık ticaret hacmi oluşturuldu. Bursa ekonomisinin kalbi olan çarşı ve hanlar bölgemizin cazibesini artırmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.
 
Konuşmaların ardından düzenlenen törende ilk olarak akıllı cep telefonu ve dizüstü bilgisayarlar talihlilere teslim edildi. Bursa Valisi İzzettin Küçük, BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve Meclis Başkanı Remzi Topuk ile protokol üyeleri, 10 talihliye Fiat Egea marka sıfır otomobillerinin anahtarını verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir