"2018'de polyester iplik üretimine başlayacağız"

İlk etapta hurda toplama ve pet flakes üretimine devam edeceklerine belirten Mira Geri Dönüşüm Genel Müdürü Hilmi Yılmaz, firmalarındaki üretim faaliyetinin 2018 yılı sonundan itibaren polyester ipliğe dönüşeceğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HANDAN GÜL

Plastik sektöründeki faaliyetlerine boru üretimi ile başlayan ve bu alandaki 40 yıllık deneyimini hurda petlerden imal edeceği polyester iplik üretimine kaydırmayı hedefleyen Mira Geri Dönüşüm, hazırlıklarını kısa vadede tamamlayacak. İlk etapta hurda toplama ve pet flakes üretimine devam edeceklerine dikkat çeken Mira Geri Dönüşüm Genel Müdürü Hilmi Yılmaz, firmalarındaki üretim faaliyetinin 2018 yılı sonundan itibaren polyester ipliğe dönüşeceğini açıkladı.

Halen üretimini sürdürdükleri pet flakeste ise kapasite artırımına gideceklerini ve ek tesis kuracaklarını açıklayan Hilmi Yılmaz, "Topladığımız pet hurdalar kısa vadede polyester ipliğe dönüşerek, katma değeri daha yüksek ürün haline gelecek" dedi.

"Yılda 7 bin ton pet flakes ürettik"

Petten dönüşüm faaliyetlerini Kayseri İnsesu OSB'de 20 bin metrekare alana sahip tesislerinde sürdürdüklerini belirten Yılmaz, yılda 7 bin ton pet flakes üreterek geri dönüşüme kazandırdıklarını aktardı. Çevre Bakanlığı standartları ve Avrupa normlarında üretim yaptıklarını ifade eden Yılmaz, kimi zaman Avrupa ülkelerinden hurda pet ithal etmek zorunda kaldıklarını dile getirdi. Yılmaz, "Petrol fiyatlarının uluslararası piyasalarda dalgalanması ülkemizde de pet hurda fiyatlarını olumsuz yönde etkiliyor. Bu sebeple kimi zaman yurtdışından hurda pet ithal etmek zorunda kalıyoruz. Şu anda ise iç ve dış pazardaki tedarikçilerimizle fiyat konusunda olumlu bir noktadayız. Kısa vadede pet fl akes satışları ile yurtdışına açılmayı planlıyoruz ve hedefimizde dünya ölçeğindeki firmalar var" dedi.