3. BİİB kapılarını açtı

Bu yıl 3'üncüsü yapılan Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması (BİİB), Merinos AKKM'de kapılarını açtı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi (BKK), Bursa Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR Bursa) ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) işbirliğiyle bu yıl 3'üncüsü yapılan Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması (BİİB), Merinos AKKM'de kapılarını açtı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması' (BİİB), birçok önemli firmanın temsilcilerini, iş arayanlarla buluşturuyor.

Merinos AKKM Fuar Alanı'ndaki organizasyonun açılışına ev sahipliği yapan BKK Başkanı Semih Pala, , “Ekmek aslanın ağzında değil. Artık öncelikle aslanı bulmak gerekiyor. Günümüzde iş bulmakta zor. Bu organizasyon birçok kişi için fırsattır” dedi. İstihdam alanının yüzde 87'sini hür teşebbüsün karşıladığına değinen Pala, hür teşebbüsün önündeki vergi ve sigorta mevzuatındaki tüm zorlukların düzeltilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Şükrü Köse, nitelikli insan gücünün günümüzde büyük önem kazandığını ifade ederken, BTSO Başkanvekili İsmail Kuş ise, dünyadaki hiçbir gücün ekonomik anlamda insan gücünden büyük olmadığını söyledi. Kuş, 2023 hedefleri için çalışırken işyerlerindeki kalitenin ancak nitelikli insan gücüyle sağlanabildiğine dikkati çekti.
 
Hedef 1 milyon istihdam

İş-Kur Genel Müdür Yardımcısı Asım Göker Keskin ise, “2008'de 30 bin kişiye mesleki eğitimler verirken, geçen sene rakam 330 bine çıktı. 2003'de 65 bin kişiyi işe yerleştirirken, geçen sene 650 bin kişiyi, bu sene 10 ayda 750 bin kişiyi işe yerleştirdi. Önümüzdeki sene ise 1 milyon kişiyi işe yerleştirmeyi hedefliyoruz. Bursa'da ise 11 bin 500 açık iş tespit edildi” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir