3. Bulgaristan-Türkiye İş Forumu 2019’da Bursa’da

3. Bulgaristan-Türkiye İş Forumu, BALKANTÜRKSİAD öncülüğünde, DEİK ve BTSO işbirliği ile 2019 Mart ayı içinde Bursa’da yapılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Bulgaristan Ulusal KOBİ Geliştirme Ajansı (BSMEPA) iş birliğiyle düzenlenen ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın da iştirak ettiği Bulgaristan-Türkiye İş Forumu’na katıldı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Bulgaristan Ekonomi Bakanı Emil Karanikolov, Bulgaristan Ankara Büyükelçisi Nadezhda Neynsky ve Türkiye Sofya Büyükelçisi Hasan Ulusoy’un yanı sıra 600’e yakın Bulgar ve Türk firmasının boy gösterdiği toplantıya; BALKANTÜRKSİAD Başkan Yardımcısı Süleyman İnan ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sayın da katıldı.

BALKANTÜRKSİAD Başkan Yardımcısı Süleyman İnan, oldukça verimli bir programı tamamladıklarını ifade etti. İnan şunları söyledi: “Balkan coğrafyasında yaşayan iş insanlarıyla üyelerimiz arasındaki ticaret hacminin artmasına katkı sağlama adına çeşitli projeler üretirken, önemli iş organizasyonlarına da iştirak etmeye özen gösteriyoruz. Nisan ayında İstanbul’da yapılan Türkiye-Bulgaristan Ekonomi Forumu’na katılmıştık. Şimdi de Sofya’da düzenlenen Foruma katıldık ve Ticaret Bakanımız başta olmak üzere her iki ülkenin önemli yetkilileri ile bir araya geldik. Hem İstanbul’daki hem de buradaki görüşmelerimiz neticesinde bu Forumun üçüncüsünün Bursa’da gerçekleşmesini istediğimizi iletmiştik. İsteklerimiz karşılık buldu ve bir aksilik olmazsa bu organizasyon DEİK ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) işbirliği ile 2019 Mart ayı içinde Bursa’da gerçekleşecek.”

“Ticaret Merkezi projemiz için Bakanımıza gideceğiz”

BALKANTÜRKSİAD’ın en önemli projeleri arasında olan BALKANTÜRK Ticaret Merkezi projesiyle ilgili de Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'a bilgi verdiklerini ileten İnan, “Balkan coğrafyasını hareketlendirmek amacıyla projelendirdiğimiz ‘Balkantürk Ticaret Merkezi’ projesi için de girişimlerimizi Bursa, Ankara ve Balkanlar nezdinde yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bu projemizden Ticaret Bakanımıza da bahsettik ve en kısa zamanda kendilerini Ankara'da ziyaret etmek istediğimizi söyledik. Projemizi hızlandırmak ve geliştirmek için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir