6. BursaFotoFest sona erdi

Bu sene ‘Kent Diyalogları’ temasıyla 6’ıncısı düzenlenen Türkiye’nin ilk fotoğraf festivali olan BursaFotoFest, yapılan törenle sona erdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA-Türkiye’nin ilk fotoğraf festivali olan BursaFotoFest’in 6.’sı kapanış töreniyle sona erdi.

‘Kent Diyalogları’ temasının işlendiği festivalin kapanış töreninde konuşan Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, 6 sene önce başlatılan BursaFotoFest’in artık dünyanın sayılı fotoğraf festivalleri arasında girebilecek kaliteye ulaştığını söyledi.

BursaFotoFest kapsamında 8 farklı ülkeden yerli ve yabancı 130 fotoğrafçıya ait binden fazla fotoğraf sergilendiğini ifade eden Çepni, “Ayrıca festival kapsamında düzenlediğimiz uluslararası fotoğraf yarışmasına ise 6 kıta ve 56 ülkeden başvuru geldi. Bu coğrafyalarda artık Bursa ve Türk fotoğrafçılığı konuşuluyor. BursaFotoFest her yıl çıtasını daha yüksek seviyelere çıkartıyor” dedi. Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) işbirliğiyle düzenlenen 6. BursaFotoFest, fotoğraf sanatçılarını ve fotoğraf meraklılarına Bursa’da buluşturdu. Festival kapsamında her gün yüzlerce öğrencinin ziyaret ettiği Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Fuar Alanı’nda Kosova, İtalya, Rusya, İngiltere, Norveç, Belçika, Danimarka ve Türkiye’nin de içinde bulunduğu 8 ülkeden yerli ve yabancı 130 fotoğraf sanatçısının 67 sergi içinde bin 300’den fazla fotoğraf karesi yer aldı. ‘Kent Diyalogları’ temasıyla hazırlanan fotoğraf sergisi bünyesinde ayrıca 15 Temmuz Milli İrade Destanı Fotoğraf Sergisi de izlenime sunuldu.

Festivalde 66 portfolyo değerlendirmesi, 16 fotoğraf gösterisi, 4 usta söyleşisi ve 8 seminer gerçekleştirildi. Aynı zamanda festival kapsamında Kent Diyalogları temasıyla ‘Uluslararası Fotoğraf Yarışması’ da düzenlendi. Yarışmaya 56 ülkeden 1147 fotoğraf tutkunu binlerce fotoğraf gönderdi, Türkiye’den ise 69 şehirden katılım sağlandı.