Adana'dan porselen ve cam ürünleri ile tanıtım atağı

Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Adana'nın marka kent olması için, birçok projeleri olduğunu belirterek, "Paşabahçe ve Gürol Porselen'le görüşüyoruz. Adana temalı ürünler tasarlayıp Türkiye'deki mağazalarında satacağız" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NAZİRE HİÇYAKMAZER

ADANA - Adana'nın 'marka kent' olması ve bilinirliğinin artması için önemli işler yapmayı sürdüreceklerini vurgulayan Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Sakarya, "Özellikle İstanbul ve Ankara'daki iş adamlarının Adana'yı tanımasına yönelik çalışacağız. Adana'nın tanıtımı ile ilgili projelerimizden biri için Paşabahçe ve Gürol Porselen ile görüşüyoruz. Adana temalı ürünler tasarlanıp Türkiye geneli mağazalarda yerini bulması için çalışıyoruz. Bu projenin olmasını çok istiyoruz çünkü Adana markası ve imajını biraz daha üste çıkmalı" dedi.

Adana'nın marka kent olması için herkesin konuştuğunu ama artık faaliyete geçilmesi gerektiğini vurgulayan Sakarya, bu faaliyetlerin bir merkez tarafından yürütülüp yönetilmesi gerektiğini söyledi. Adana Büyükşehir Belediyesi'nde Adana'nın markalaşmasıyla ilgilenen bir birimin olması gerektiğinin altını çizen Sakarya, "Bu birimin görevi sadece Adana'nın markalaşmasıyla ilgili aksiyonlar üretmek olmalı. Bu birimde belediyenin belirlediği bir bürokrat ve sekretaryanın olması ve tabi üyeler olarak da aklı başında sivil toplum örgütlerinin, odaların da vizyon sahibi üyelerinin veya yöneticilerinin görev alması gerekiyor. Faydasız toplantılar hazırlayıp altını çizip bırakmanın dışında ortaya bir şeyler koyacak yapı lazım" diye konuştu. Adana'nın markalaşmasıyla ilgili birimin Çukurova Üniversitesi'nde de kurulması gerektiğini kaydeden Sakarya, şunları söyledi:

 "Türkiye'nin her yerinde bütün kentler, hatta ilçeler ve bazı beldeler marka olmak istiyor. Ama kimsenin marka olmayla ilgili bir yol haritası yok. Bu yüzden üniversitede de bir birim kurulsun ve akademik olarak marka olmak için çalışmalar yürütülsün istiyoruz. Üniversitede kurulan yapının aynı zamanda Adana Büyükşehir Belediyesi'ndeki yapıyı da beslemesini istiyoruz. Bu birim ayrıca sadece Türkiye'de değil dünyada marka olmak isteyen herkese hizmet satsın. Böylece çok değişik bir alanda da Adana'nın ismi duyulmuş olur ve Adana dünyada marka kent yaratma merkezi olur. Dünyada bu konuyla ilgili çalışan çok az üniversite var. Bir tane de Adana'da kurulsun böylece tüm Türkiye'ye hizmet versin."

ADANA'YA KENT LOGOSU LAZIM

Şu anda Adana'nın marka kent logosunun bulunmadığına dikkat çeken Ömer Faruk Sakarya, İzmir, Ankara, İstanbul gibi pek çok şehrin logosunun bulunduğunu belirterek, "Adana'nın logosu da yapılmalı. Bu logo işinin profesyonel bir ekiple yürütülmesi gerekiyor. Logoyu yapmakla da yetinilmemeli. Mesela İzmir'in marka kent logosuna baktığımızda fuarı görüyoruz, Gaziantep'in logosunda ise fıstık figürü var. Adana'nın da ciddi bir marka kent logosunun yapılması lazım. Bunun ciddi ve profesyonel yerlere yaptırılması lazım. Logo işinin, ulusal düzeyde logo çalışmasını yapabilecek, logoyu yaptıktan sonra bunun bilinirliğini sağlayacak çalışmalar yürütebilecek bir ajansa verilmesi gerek" şeklinde konuştu.