Akhisar’da hedef en az 10 dünya markası çıkarmak

Akhisar Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, markalaşma konusundaki projelerini KOSGEB’e sunacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ahmet USMAN

MANİSA – Pek çok ulusal markaya ev sahipliği yapan Manisa’nın Akhisar ilçesi, bünyesinden en az 10 dünya  markası çıkarmayı hedefliyor. Akhisar Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, markalaşma konusundaki projelerini önümüzdeki günlerde KOSGEB’e sunacaklarını ifade etti.

ATB tarafından en çok işlem yapan firmaların ödüllerilmesi için düzenlenen törende işlem hacimlerinin geçen yıla oranla yüzde 79 arttığına dikkat çeken Alhat, “Geçen yıl 777 milyon TL olan borsamızın işlem hacmi, bu yıl 1 milyar 320 milyon TL’ye çıktı. Bizim önceliğimiz Akhisar’ın marka şehir hedefine katkı koymak. Markalaşma projemizi KOSGEB Manisa Hizmet Müdürlüğü’ne bu ay teslim ediyoruz. Bu projeyle üyelerimize çok büyük kazançlar sağlayacağımızı umuyoruz. Proje sayesinde üyelerimiz rakipleriyle daha kolay rekabet edebilir hale gelecekler ve bunun için gerekli olacak tüm danışmanlık hizmetleri tarafımızdan sağlanacak” dedi.

Akhisar’ın  halihazırda Türkiye’nin önde gelen  bir çok markasına ev sahipliği yaptığını da hatırlatan Alhat “Bizler karamsarlığa kapılamayız, bizler umutsuzluk içinde olamayız. Biz ürettikçe dünyayla rekabet ettik. Biz dünyayla rekabet ettikçe, işçimiz kazandı, halkımız kazandı, şehrimiz kazandı, ülkemiz kazandı ve kazanmaya devam edecek. Emekliyorduk, yürüdük, şimdi koşuda herkesi geçeceğiz. Çalışacağız, üreteceğiz, rekabet edeceğiz, bu şehri daha da zenginleştireceğiz. İhracatı artıracağız  Dünyada tanınan en az 10 Akhisar markası kazandıracağız” diye konuştu.

Borsa kotasyonuna yeni ürünler eklediklerini de ifade eden Alhat, “Canlı hayvan, büyük ve küçükbaş hayvanlar, kırmızı et, beyaz et, kurutulmuş domates ve orman ürünlerinden odun, tomruk ve kereste bu dönem borsamız kotasyonunda işleme açıldı” dedi.

Törende Akhisar Ticaret Borsası’nda en çok işlem gerçekleştiren 44 kişi ve kuruluş ödül aldı. 

Ödül alan ilk 5 kuruluş:

1. Keskinoğlu Tavukçuluk A.Ş. 
2. Çandaroğlulları Derya Un Ltd. Şti.
3. Hikmet Gıda A.Ş. 
4. Ünlü Tarım Ürünleri Ltd. Şti.
5. Alhatoğlu Zeytincilik Ltd. Şti.