Akmermer, yeni mermeri 'Troy Bej'ini markalaştırmayı hedefliyor

Akmermer Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Çelik, Troy Bej adını verdiklerini ürünü yurt içi ve dışında blok halde satmayı planladıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ARZU BAĞCI

SİVAS - Üretimin yüzde 40'ını ihraç eden Akmermer, Hindistan pazarında daha fazla aktif olmak istiyor. Son yıllarda makine parkını ve ürün çeşitliliğini artırmaya odaklanan firma, 2016'da bünyesine Yozgat'taki homojen ve epoksi istemeyen bej ocağını ekledi. Yeni ocaktan elde ettikleri ürünü, özel ve resmi işlerde kullandıklarını ifade eden Akmermer Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Çelik, "Troy Bej adını verdiğimiz bu ürünü yurt içi ve dışında blok halde satmayı planlıyoruz. Yeni ürünü sektöre tanıtarak, markalaştırmak istiyoruz" dedi. Yelpazelerinde bazalt, bej, oniks, beyaz traverten, Marmara ve Afyon mermerlerinin bulunduğunu kaydeden Çelik, ayrıca 45 çeşit ihal graniti de pazara sunduklarını söyledi.

Akmermer'in Sivas ve İstanbul'da fabrilarının bulunduğunu belirten Mehmet Çelik, 1984 yılından bu yana faaliyet gösterdiklerini hatırlattı. Çelik, "Sivas'ın ilk mermer atölyesi biziz. Merkez fabrikamız Sivas'ta bulunuyor. Burada atölye ve granit depomuz da var. İstanbul'da da bir fabrika ve granit depomuz bulunuyor. Son dört yıl içerisinde makine parkımıza yeni makinalar ve ürün yelpazemize yeni ürünler ekledik. Üretimimizin yüzde 40'ını ihraç ediyoruz. Yeniş dönemde özellikle Hindistan pazarında aktif olmak istiyoruz" diye konuştu. Bugün itibarıyla Almanya, Fransa, ABD, Ukrayna, Moskova, Irak ve Azerbaycan'a ebatlı ve plaka; Çin ve Hindistan'a bej, oniks, sarı ve beyaz traverten mermerleri blok halde ihraç ettiklerini bildiren Çelik, cironun yüzde 50'sini ihracattan elde ettiklerini kaydetti.

"İç pazarda büyük ölçekli projeleri hedefliyoruz"

Bu yıl içinde iç pazardaki projelere daha fazla ağırlık vermek istediklerini söyleyen Mehmet Çelik, özellikle büyük ölçekli projelerde yer lamyı hedeflediklerini kaydetti. Sivas'ta bulunan mermer işleme atölyelerine işlenmemiş granit ve yerli mermer sağladıklarını ifade eden Çelik, "İç Anadolu'da hastane, askeri alanlar, emniyet müdürlükleri, eğitim kurumları, konut inşaatları gibi büyük projelerde yer aldık. Buraların tüm gereksinimlerini karşıladık. İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinin yanı sıra doğu illerinde de toptan granit satışı yapmayı hedefliyoruz" dedi.

Yurt genelinde genelinde yol, kaldırım gibi projelerde polyester döküm, beton gibi belirli ömrü olan malzemeler kullanıldığını aktaran Mehmet Çelik, aynı malzemeleri daha uzun ömürlü olan granit, bazalt ve mermerden yapabilmek için Ar- Ge çalışmaları yaptıklarını belirtti. 2016'de bünyelerine andezit, bazalt ve travertenden kaldırım taşı, bordür ve oluk taşı gibi yeni ürünler eklediklerini söyleyen Çelik, "İnsanların doğal taşı tüm yaşam alanlarında tercih etmelerini sağlamak istiyoruz. Ürün çeşitliliğimizi artırmayı ve firmamızda daha çok kişinin istihdam edilmesini amaçlıyoruz. Bugün itibarıyla 200' kişiyi istihdam ediyoruz. Sivas OSB'de 15 bin metrekaresi açık, 4 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplamda 19 bin metrekare alanda, İstanbul'da ise 10 bin metrekaresi açık, 3 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere 13 bin metrekare alanda faaliyet gösteriyoruz. Yıllık 150 bin metrekare üretim kapasitesine sahibiz" açıklamasını yaptı.

Bu konularda ilginizi çekebilir