Aliağa’da açılan şirket sayısı kapananları geçti

Aliağa'da açılan firma sayısı kapanan firma sayısından yüzde 23 daha fazla oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Türkiye’de sanayici en güçlü ilçelerden biri olan, Petkim, Tüpraş gibi Türkiye’nin dev firmalarına evsahipliği yapan Aliağa, Türkiye’nin pek çok bölgesinin aksine 2005’i oldukça hareketli geçirdi. İlçede açılan firma sayısı, kapanan firma sayısından yüzde 23 daha fazla oldu.

adnan_saka.jpg

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, 2015 yılında ALTO’ya 174 şirketin kayıt yaptırdığını, 133 firmanın da kaydını sildirdiğini belirtti. Saka, “Yeni kayıt yaptıran firma sayısının kaydını sildirenlerden yüzde 23 daha fazla olması, yatırımların yoğunlaştığı ilçemizdeki ekonomik hareketi göstermesi açısından son derece sevindirici” dedi.

En çok şirketin inşaat grubunda kurulduğunu ifade eden Saka, “Diğer sektörlerle birlikte inşaatla ilgili kurulan firma sayısı 51’i buluyor. Yani Aliağa’da kurulan her 4 şirketten biri inşaat sektöründe. Bu sektörü 21 firma ile gıda, 19’ar firma ile mühendislik ve makine, 18 firma ile de lojistik grubu izliyor. En az firmanın kayıt yaptırdığı grup ise 3 firma ile tekstil ve konfeksiyon grubu. Aliağa'da Socar'ın dev rafineri yatırımı ve Petlim Limanı yatırımının yanı sıra özel sektör yatırımları inşaat sektöründe büyük gelişmeler sağladı. Aliağa’da inşaat sektörünün ciddi bir gücü ve daha da geliştirebileceği potansiyeli var” diye konuştu.