Amasya'nın ziyaretçi sayısı her yıl artıyor

Doğal ve kültürel zenginlikleriyle öne çıkan Amasya'nın yerli ve yabancı turist sayısında her yıl artış yaşandığı belirtildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AMASYA - Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya, "2023 hedefimiz olan yıllık bir milyon turist sayısına adım adım ilerliyoruz" dedi.

Kaya, yaptığı açıklamada, Hititler'den Osmanlılar'a kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapan Amasya'nın, ulusal ve uluslararası fuar ve tanıtım çalışmaları sonrası ziyaretçi sayısını her yıl istikrarlı bir şekilde artırdığını söyledi.

Amasya'nın barındırdığı tarihi ve kültürel zenginliklerin dışında doğal güzellikleriyle de öne çıktığını ve bu özellikleri ile ziyaretçilerin ilgisini çektiğini belirten, Kaya, "Amasya, sahip olduğu değerlerle turizm alanında çok iddialı bir kentimiz. Bu özelliklerinin ulusal ve uluslararası alanda tanıtımıyla ziyaretçi sayısını artırıyor. Turistik tur organizasyonları artık planlarını Amasyasız yapmıyor" diye konuştu.

 Amasya'ya gelen ziyaretçilerin en çok Kral Kaya Mezarları, Yeşilırmak Nehri kıyısında sıralanan Yalıboyu Konaklarına ilgi duyduğunu ifade eden Kaya, şunları kaydetti:

"Son yıllarda yapılan tanıtım çalışmalarının da etkisiyle kente gelen turist sayısında artış yaşıyoruz. 2023 hedefimiz olan yıllık bir milyon turist sayısına adım adım ilerliyoruz. 2005 yılında kente gelen yerli ve yabancı turist sayısı 155 bin 938 iken geçen yıl bu rakam 467 bin 659'a yükseldi. Konaklama sayılarında da artış yaşıyoruz. 2012 yılının ilk iki ayında kente gelen turist sayısında ise 2013 yılında yüzde 44 oranında artış sağladık."

Artışın konaklama oranlarına da yansıdığını vurgulayan Kaya, 2012'de konaklayan kişi sayısı 181 bin kişi iken 2013'te bu rakamın 229 bine yükseldiğini belirtti.

Kaya, en çok yabancı turistin Almanya'dan geldiğini, kente yurt içinden ise en çok İzmir'den yerli ziyaretçinin konuk olduğunu sözlerine ekledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir