Ambalajlı sular sıkı denetimde

Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, ambalajlı su denetimleri ile ilgili açıklamalarda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Bursa’da çok sayıda ambalajlı su firması olduğunu belirten Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, denetimlerini titizlikle sürdürdüklerini belirtti. 

Bursa’da 6 adet doğal mineralli su, 19 adet doğal kaynak suyu, 1 adet içme suyu üretimi yapan toplam 26 işletmenin bulunduğu bilgisini veren Dr. Akan, “Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ruhsat verilen kaynak ve mineralli su firmalarına yılda yaklaşık 200 adet denetim yapılmaktadır. Denetimlerde saptanan eksiklikler, Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan yönetmeliklerde belirtilen süre zarfında tamamlanmakta, aksi takdirde yasal işlemler yapılarak firmaların yüksek kalite standartlarında çalışması sağlanmaktadır” dedi.

Su firmalarının mevcut kaynaklarına ilave etmek istedikleri her yeni su kaynağı için Halk Sağlığı Müdürlüğü Çevre Sağlığı Şubesi tarafından inceleme heyeti oluşturulduğunu dile getiren Dr. Akan, “Heyet yetkilileri firmalarda incelemeler yaparak, numuneler almakta ve uygun görülenlerin imlasına izin vermektedir. Bursa’da doğal kaynak suları ve mineralli sular ile ilgili yılda ortalama bin 600 civarında numune alınmaktadır. Şehrimiz, ülkemizdeki fazla sayıda su firmasının olduğu illerin başında geliyor ve bu sebeple Müdürlüğümüz tarafından yapılan denetim sayıları diğer birçok ile nazaran daha fazla sayıda gerçekleşiyor. Denetimlerimizi titizlikle sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.    

Firma sayısı artıyor

Bursa’da faaliyet gösteren su firmalarının sayısının her geçen arttığına dikkat çeken Dr. Akan, “Uludağ’da bulunan su kaynaklarının, kaliteli suyundan faydalanmak isteyen girişimciler tarafından ilimizde mevcut tesislere ilave olarak her geçen yıl yeni su firmaları açılmaktadır. Bizler bu firmaların açtıkları tesisleri denetleyerek vatandaşlarımıza yüksek kalitede su sağlanması için çalışmalarımızı yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.