Amerika’nın bakliyatını Türk makineleri eleyecek

AKY Technology, Amerika’ya bakliyat tesisi kuruyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BELMA BAĞRIK

MERSİN- AKY Technology, Amerika’nın South Dakota Bölgesi Harrold şehrine, tamamlandığında ülkenin en büyükleri arasına girecek bir bakliyat temizleme tesisi kuruyor. Amerikalı firma South Dakota Pulse Processors için kurulan tam teşekküllü tesiste ana ürün mercimek olmakla birlikte nohut ve bezelye de temizlenecek. Kurulum çalışmalarına Temmuz ayı içerisinde başlanan ve 2016 yaz sonunda montajının tamamlanması planlanan tesis, 20 ton/ saat temiz ürün verecek.

Bakliyat, hububat, kuruyemiş, tohum ve yağlı tohum alanlarında; eleme, temizleme, paketleme ve ilaçlama makineleri ve ekipmanları üreten AKY Technology, bakliyat ticaretinin yüzde 85’inin gerçekleştirildiği Mersin’deki üretim alanından dünyanın farklı noktalarına imal ettiği makineleri göndererek mevcut teknik ekibiyle kurulum gerçekleştiriyor. Kuruldukları 2015 yılından bu yana 35’ten fazla ülkede anahtar teslim projeye imza attıklarını söyleyen AKY Technology İcra Kurulu Başkanı Gökmen Akyürek, son yurtdışı projelerinin Amerika’da yükseldiğini kaydetti.

Kısa zamanda Türkiye’nin bakliyat makinaları alanındaki iki büyük oyuncusundan biri haline geldiklerinin altını çizen şirketin ikinci kuşak temsilcisi Gökmen Akyürek, üç ay sonra devreye alacakları ikinci tesisleri ile birlikte daha da büyümeyi planladıklarını anlattı.

Bu yıl 90 milyon TL ciro hedeflediklerini vurgulayan Akyürek, “35 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. ABD’de de şirket kurduk. Hedefimiz ABD ve Afrika’da büyümek. Avrupa markalarla da ortaklıklar planlıyoruz” dedi. Amerika gibi uzak pazarlarda önemli fırsatların cesur Türk girişimcileri beklediğini belirten Gökmen Akyürek, “Avrupa’daki pazarımızı genişletmek için Bulgaristan temsilciliğimizi 2015 yılında açtık. Arap Yarımadası’na hâkimiz. Şimdi sırada Amerika’da bilinirliğimizi arttırmak var. Orada da şirket açtık ve firmalarla daha güçlü bağlantılar kurmaya başladık. Hayata geçirdiğimiz her başarılı proje bir sonraki için referans teşkil ediyor. Amerika’nın tarımsal üretimi ile dikkat çeken South Dakota Bölgesine tam teşekküllü bir bakliyat temizleme tesisi kuruyoruz. Amerika pazarında varlığımızı daha da hissettireceğimiz böyle çalışmalarımızın devamı gelecek. Türk mühendisliğini ve makinelerini başarıyla temsil etmek AKY Technology için gururdur. Durmak yok yola devam diyoruz” şeklinde konuştu.