Ankara alışveriş festivali başlıyor

Ankara Alışveriş Festivalinin dördüncüsü, 18 Temmuz-2 Ağustos tarihlerinde yapılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ankara Alışveriş Festivalinin (Ankara Shopping Fest-ASF) dördüncüsü, bu yıl 18 Temmuz-2 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek. 

Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, festival kapsamında şehrin farklı noktalarında tiyatro gösterileri, müzik programları, defileler ve sergiler düzenlenecek.  Çekilişler ile 5'i otomobil 100'ü termal tatil olmak üzere çeşitli hediyeler verilecek. 

Ankara Kalesi ve çevresinde alışveriş festivali süresince çok sayıda etkinlik gerçekleştirilecek. Resim ve ebru sergileri açılacak, mehteran takımı ile Ankara Kulübü Seymen ekibi gösteri düzenlenecek. Bakır dövme gösterisi ile Ahmet Özceyhan kreasyonlarından oluşan Anadolu Rüzgarı defilesi yapılacak. Canlı müzik programları, klasik otomobil sergileri, kukla gösterileri festivali renklendirecek. Kale'de ayrıca oryantiring yarışması yapılacak. 

16 ilden 3 bin 680 kadın Ankara'ya gelecek 

Festival süresince 16 ilden 3 bin 680 kadın günübirlik turist olarak Ankara'ya getirilecek. Kadınların, festival heyecanını yaşamalarının yanı sıra komşu iller ile Ankara arasındaki sosyal ve kültürel bütünleşmeye katkı sağlaması hedefleniyor. 

Festival boyunca gezici çocuk tiyatrosu "Keloğlan İsrafa Karşı" oyununu sergileyecek. Tiyatro ile eğlenceli vakit geçirmeleri amaçlanan çocuklara, aynı zamanda israf yapmamaları öğretilecek. 

Ekibiyle festival boyunca tüm Ankara'yı dolaşacak ünlü stil danışmanı Aysun Kaba, açılış günü Kızılay'da başkentli kadınlarla söyleşiler yapacak ve stil danışmanlığı hizmeti verecek. Kaba, ayrıca, festivalde mağazalar arasında vitrin yarışması düzenleyecek. 

Festival süresince başkentin dört farklı noktasında Hafize Ayık tarafından gerçekleştirilecek dört ayrı defilede Ankaralılar modayla buluşturulacak. Müzik eşliğinde dans şovlarıyla renklendirilecek defile programlarında tekstil firmalarının kreasyonları görücüye çıkacak. 

 Kent müzisyenlerinin sokakları müzikle buluşturacağı festivalde, yurtdışından gelen sanatçılar da renkli kostümleriyle davul şovları yapacak. Ankara'nın çeşitli bölgelerinde, sokaklara canlı orkestra kurulacak.  

Festival boyunca Metro Sanat Galerisi'nde unutulmaya yüz tutmuş el sanatları sergilenecek. Sergide, 30 ayrı çeşit el sanatı uygulamalı olarak sunulacak.  

Festival kapsamında, ulusal ve yerel medyada çalışan basın mensuplarının katılacağı futbol turnuvası düzenlenecek. Kazanan takımlara çeşitli hediye verilecek. 

"Ankara kabuğunu kırmalı" 

ATO Başkanı Salih Bezci, Ankara Alışveriş Festivalinin şehre insanların ilgisini çekmek için önemli bir metot olduğunu ifade etti. Bezci, "Festivali Komisyonu, uzun soluklu çalışmalarla festival programı hazırladı. Ankara'nın kabuğunu kırması için yılmadan çalışılması gerekir. Festivalin gelenekselleştiğini artık söylememiz mümkün. Geleneksel festival algısı bizi 'marka şehir' hedefimize bir adım daha yaklaştıracak. Nihai hedefimiz siyasetin Başkenti Ankara'nın kültür, sanat ve turizmin de başkenti haline gelmesidir" değerlendirmesinde bulundu.  

Bu konularda ilginizi çekebilir