Ankara ihracatta 5’incilikten daha yukarıyı hedefliyor

ATO Başkanı Baran, Ankara’nın ihracat sıralamasında 5’inci olduğunu belirterek, kentin bunun çok üstünde olan potansiyelinin değerlendirilebilmesi için çalıştıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ankara Ticaret Odası (ATO), Ankara’nın tescillenmiş coğrafi işaretli ürünlerini Ankara’da görev yapan ticaret ataşelerine tanıttı. ATO Başkanı Gürsel Baran, Türkiye’nin 5’inci büyük ihracatçısı olan Ankara’nın daha üst sıralara çıkması gerektiğini bildirdi.

Ankara’dan 190 ülkeye ihracat yapıldığı ve 2017 yılı itibarıyla Ankara’nın ihracat sıralamasında 5’inci olduğu bilgisini veren Baran, bunların çok üstünde olan potansiyelin değerlendirilebilmesi için çalıştıklarını ifade etti. Yeni pazarlar oluştukça Ankara’nın sıralamada daha yukarı çıkacağını kaydeden Gürsel Baran, dünyanın en büyük savunma sanayi şirketlerinden üç tanesinin Ankara’da olduğunu aktardı.

ATO’nun girişimleri sonucu THY’nin Paris, Frankfurt, Berlin ve Viyana’ya doğrudan uçuşlara başladığını vurgulayan Baran, bunun sadece yerli firmalar için değil, yabancı firmalar için de Ankara’yı üretim ve pazarlama merkezi haline getireceğini belirtti.

Baran ticaret ataşelerine yönelik olarak ise işbirliği içinde çalışmaya hazır olduklarına değinerek, “Sizler ülkenizdeki iş adamlarının gözü kulağısınız. Odamızın kapıları sizlere her zaman açıktır” dedi.

Toplantıda her ülke için bir masa oluşturulurken, hem işadamları hem de ticari ataşeler birbirleriyle görüşme imkanı buldular.

Ankara Valisi Ercan Topaca ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yanı sıra çok sayıda ticaret ataşesinin katıldığı toplantıda, Ankara’nın tescilli coğrafi işaretli ürünlerinden, Ankara Tava, Ankara Simidi, Ankara Döneri ikram edildi.

Döneri Ankara Valisi Ercan Topaca, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile ATO Başkanı Gürsel Baran kesti. Konuklara ayrıca tescil başvurusu yapılan ve keçi etinden üretilen Erkeç Pastırması da sunuldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir