Ankara'nın doğalgaz problemleri MMO'yla çözülecek

Başkentgaz ile MMO Ankara Şubesi işbirliği protokolü imzaladı. Protokolde konuşan Başkentgaz Genel Müdürü Kurnaz, "Ankaralı abonelerimizin problemlerini çözmek için imzaladığımız bu protokol, umarız tüm Türkiye'ye örnek olur" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ (Başkentgaz) Genel Müdürlüğü ile Makine Mühendisleri Odası (MMO) Ankara Şubesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. 

Başkentgaz'dan yapılan açıklamaya göre, imza töreninde konuşan Başkentgaz Genel Müdürü Mustafa Kurnaz, Ankara'da 25 yılı aşkın süredir doğalgaz kullanılması nedeniyle çözülmesi gereken problemler bulunduğunu belirtti. 

Geçen yıl Başkentgaz'ı devraldıkları günden itibaren güvenli doğalgaz kullanımı için ticari işletmelerde periyodik kontroller başlattıklarını ifade eden Kurnaz, şunları kaydetti: 

"Kısa süre önce aynı kontrolleri meskenlerde de yapmaya başladık. Kontrollerimiz sürüyor. Bu işbirliğini de problemlerin çözümüne katkı sağlaması için yaptık. Umarız bu işbirliği, tüm Türkiye'ye ve gaz dağıtım şirketlerine örnek olur, doğalgazın ne kadar doğru ve çevreci bir yakıt olduğunun anlaşılmasına katkı sağlar. Abonelerimiz de doğalgazlı cihaz seçerken doğru adımlar atarlar." 

MMO Ankara Şube Başkanı Sadettin Özkalender de yanlış uygulamalar sonucu yaşananların, doğalgazın ne kadar çevreci ve güvenli bir yakıt olduğunu insanlara unutturduğunu, Başkent Doğalgaz'ın bu algıyı yok ederek, insanların güven ve huzur içinde doğalgazı kullanmaları için büyük çaba sarf ettiğini bildirdi. 

Daha sonra Kurnaz ve Özkalender, protokolü imzaladı. 

Protokol, endüstriyel ve ticari amaçlı tesislerde, doğalgazlı cihazların doğalgaza uygunluk değerlendirmeleri, bina iç tesisat periyodik kontrolleri kapsamındaki teknik kontrol ve bilirkişilik/eksperlik/hakemlik hizmetleri, iş hijyeni ölçüm, test ve analizleri, Başkentgaz'ın ihtiyaç duyacağı kalibrasyon, bilirkişilik, hakemlik ve eksperlik hizmetleri, Başkentgaz personeline yönelik eğitim ve belgelendirme, doğalgazın temini, arzı ve güvenli kullanımı kapsamındaki ulusal mevzuat ve standart hazırlıkları konularında işbirliğini kapsıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir