Antalya - Mersin arası yolculuk 3 saat kısalacak!

Antalya-Mersin arasındaki 8 saatlik karayolu yolculuğunu 5 saatin altına indirecek proje kapsamında yapılan Boğsak Tüneli kontrollü şekilde trafiğe açıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MERSİN - Antalya ve Mersin arasındaki coğrafi engelleri ortadan kaldıracak Akdeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında çalışmaları tamamlanan Boğsak Tüneli kontrollü ulaşıma açıldı. 

Karayolları 5. Bölge Müdürü Necati Çakıroğlu, yaptığı açıklamada, proje kapsamında çalışmaları tamamlanan Boğsak Tüneli'nin kontrollü bir şekilde trafiğe açıldığını bildirdi. Tünelin bazı noksanlarının olduğunu bunların da kısa zamanda giderileceğini belirten Çakıroğlu, tünelin açılmasının ardından Boğsak ve Akdere arasındaki 7 kilometrelik yolun 4 kilometre kısaldığını kaydetti. 

Çakıroğlu, Boğsak Tüneli'nin yanı sıra diğer tünellerin ve viyadüklerin bitirilmesi için çalışmaların hızla devam ettiğini ifade ederek, "Sürücülerimizden yoğun bir talep var, bu doğrultuda biten yerleri parça parça trafiğe açacağız. Proje kapsamında 60 kilometrelik bir kısım kaldı. Buraları da en kısa zamanda tamamlamak için yoğun çaba sarf ediyoruz" diye konuştu. 

Türkiye'nin şehir merkezleri birbirine en uzak komşu illeri Antalya ve Mersin arasındaki 8 saatlik karayolu yolculuğu, Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nin ardından 5 saatin altına inecek. 

Bu konularda ilginizi çekebilir