Ar-Ge mühendisi yetiştirmek için düğmeye basıldı

BUSİAD ve Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) işbirliğiyle düzenlenen Ar-Ge Mühendisi Yetiştirme Programı başladı. 32 öğrenci 25 farklı alanda 300 saat ders görecek, sanayide staj ve proje uygulaması yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Esra Özarfat 

Bursa-Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği (BUSİAD) ve Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) işbirliğiyle düzenlenen Ar-Ge Mühendisi Yetiştirme Programı başladı. 32 öğrenci 25 farklı alanda 300 saat ders görecek, sanayide staj ve proje uygulaması yapacak.

Geçen yıl BUSİAD tarafından başlatılan projeye bu yıl OİB de paydaş olarak katıldı. Türkiye genelinde üniversitelerin ilgili bölümlerinin 3’üncü sınıf ve yüksek lisans öğrencileri arasından alınan başvurular sonucu eğitim almaya hak kazanan 32 öğrenci, mekatronik, Endüstri 4.0, Ar-Ge merkezi kurulumu, girişimcilik, yabancı dil gibi 25 farklı alanda 50 gün, 300 saat ders görecek.

Tofaş, Bosch, Martur ve Coşkunöz tarafından da desteklenen programa katılacak öğrenciler yaz aylarında sanayideki Ar-Ge merkezlerinde staj ve proje çalışmaları yapacak. Ar-Ge Mühendisi Yetiştirme Programı tanıtım toplantısında konuşan BUSİAD Başkanı Günal Baylan, Türkiye genelinde her geçen gün Ar-Ge merkezi sayısının arttığına işaret ederek, özellikle Endüstri 4.0 dönüşümü içinde nitelikli Ar-Ge personeline büyük ihtiyaç duyulduğunu, aksi halde firmaların uluslararası rekabette yol almasının mümkün olmayacağını vurguladı. OİB Başkanı Orhan Sabuncu da otomotiv endüstrisinin Ar-Ge merkezleri kurulumunda Türkiye genelinde lider konumda olduğuna dikkat çekti.

Ar-Ge merkezlerinde 30 binin üzerinde personel istihdam edildiğini ve bugüne kadar 5 binin üzerinde patent başvurusu yapıldığını kaydeden Sabuncu, Bursa’nın da İstanbul’dan sonra Ar-Ge merkezleri sayısında ikinci il olduğunu söyledi. Sabuncu; Türkiye’nin 1.5 dolar olan kilogram başına ürün ihracatı tutarını en kısa sürede 3 dolara çıkarmak için özellikle Ar-Ge harcamalarının arttırılması gerektiğine işaret etti. Projenin koordinatörlüğünü ise Tofaş Ar-Ge Müdürü Dr. İsmail Durgun yürütüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir