"Asıl sermaye çalışmak"

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, gençlere girişimci olmalarını önerdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HİLAL SÖNMEZ

SİBEL SANCAKLI

KAYSERİ - Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, gençlere girişimci olmalarını önererek, gençlerin iş kurmak için bankadan kredi de alabileceğini ancak asıl sermayenin ‘çalışmak’ olduğunu söyledi. Abdullah Gül Üniversitesi’nin (AGÜ), Gençlik Fabrikası tarafından düzenlenen söyleşide gençlere seslenen Akın, “Şirket kurmaktan da şirketinizin batmasından da korkmayın. Şirket batırmak, bizim için hala bir ahlaki sorun olarak gözüküyor ancak eğer siz kötü bir şey yapmadıysanız, sadece işte olan bir şanssızlıktan ötürü şirketiniz battıysa bu bir tecrübedir. Önemli olan enerji ve dinamizminizi, moralinizi kaybetmemeniz. Kendinizi sürdürülebilir kılın ve denemekten vazgeçmeyin” dedi.

15 yılda 170 bin mikrogirişimciye ulaşıldı

Öte yandan Türkiye Graamen Mikrofinans Programı çatısı altında Kayseri’de faaliyet gösteren Hamdi Akın Kayseri Mikrofinans Şubesi’den yeni dönem mikrokredi kullanacak kadınlara çekleri törenle verildi. 2003 yılından bu yana 1574 dar gelirli kadına verilen geri ödemeli kredi kapsamında düzenlenen törende konuşan Hamdi Akın, projenin, yoksullara kaynak aktarılan bir finans modeli olduğunu söyledi.

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Başkanı Prof.Dr.Aziz Akgül ise Türkiye’de mikrokredi projesinin doğduğu yıldan bu yana ülkenin 61 ilindeki 91 şubesinde yaklaşık 170 bin mikrogirişimci kadına ulaştıklarının bilgisini verdi.

Program kapsamında bu yıl Kayseri’deki 200 girişimci kadına toplam 200 bin liralık destek sağlanması planlanıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir