Aşkale Çimento, yeni yatırımlarla üretim kapasitesini artıracak

Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Yücelik, bu yıl sonuna kadar Bilecik ve Trabzon’daki yatırımlarını faaliyete geçirecekleri bilgisini verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İKBAL FİDAN

ERZİNCAN - Geniş bir coğrafyada sanayi yatırımlarına devam eden Aşkale Çimento, yıllık 14 milyon ton çimento üretimi ve 1.9 milyon metreküplük hazır beton kapasitesi ile hizmet veriyor.

Rekabetçi yapılarını korumak adına yatırımlarının sürdüğünü söyleyen Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Yücelik, bu yıl sonuna kadar Bilecik ve Trabzon’daki yatırımlarını faaliyete geçirecekleri bilgisini verdi. Kapasite artırımı yatırımlarıyla gelişimlerini sağlarken, olası satın almalarla da büyümeye devam ettiklerini belirten Yücelik, "Kapasite artırımı noktasında özellikle yeni ve iyileştirme projelerimize hız verdik. Gerçekleştirdiğimiz yeni yatırımlarda ve bunların mevcut üretim teknolojisiyle adaptasyonunda önemli başarılar yakaladık" dedi.

Yurt geneline yayılmış sanayi yatırımları yaptıklarını dile getiren Lütfi Yücelik, Aşkale Çimento olarak genel anlamda piyasanın ihtiyaç duyduğu çimento ve hazır beton tiplerinin tümünü üretme ve karşımala kapasitesine sahip olduklarına dikkat çekti. Yücelik, ayrıca standartlar dahilinde gelen talepleri de değerlendirmenin yanı sıra bunlara en çabuk şekilde cevap verecek imkanlarının bulunduğunu aktardı. Grup olarak yıllık ortalama 14 milyon ton çimento ile 1 milyon 900 bin ton hazır beton üretim kapasitesine sahip oldukları bilgisini veren Yücelik; Erzurum, Aşkale, Trabzon, Van, Gümüşhane, Erzincan, Bilecik, Giresun, Ağrı, Rize, Bursa, Samsun, Tokat, İstanbul ve Amasya gibi geniş coğrafyada faaliyetlerinin sürdüğünü kaydetti.

Trabzon çimento fabrikasında yeni bir öğütme paketleme tesisi kuruyor

Yaptıkları yatırımlar kapsamında geçmiş yıllarda Bilecik ve Bursa'yı kapsayan Sançim'i bünyelerine kattıklarını hatırlatan Lütfi Yücelik, Sancim'in adırdından Samsun Kavak'ta bulunan Kavçim'i de güçlendirdiklerini söyledi. Bu yıl içinde tamamlanacak olan iki yatırımlarının bulunduğu bilgisini veren Yücelik, "Söz konusu yatırımlarından biri, Bilecik fabrikamızda çimento öğütme kapasitesini artırmaya yönelik. Burada iki adet 100 ton/saat kapasiteli değirmenimiz vardı. Şu anda montajın yüzde 50'si tamamlandı. Geriye kalan kısmı ise bu yıl sonuna kadar tamamlayacağız. Diğer bir yatırımımız ise Trabzon çimento fabrikamızda yeni bir öğütme paketleme tesisi kurmaya yönelik. Yatırımla, kurulu kapasitemiz yılda 1 milyon 600 bin ton olacak. 210 ton/saat kapasiteli değirmen, 20 bin tonluk bir çimento silosu ve 80 bin tonluk klinker stok silosu yapıyoruz. Projelerimizi bu yıl sonuna kadar devreye alacağız. Bunların yanı sıra birden fazla yurt içi ve dışı yatırım projemiz var. Bunlara yönelik çalışmalarımız da sürüyor" şeklinde konuştu.

Son yıllarda yaptıkları kapasite artırımı ve yatırımlarla ihracata da yöneldiklerini ifade eden Lütfi Yücelik, ihracatla ilgili çalışma ve girişimlerinin sürdüğünü aktardı. Şu anda Azerbaycan, Gürcistan, Nahçivan, Irak ve Rusya'ya ihracat yaptıklarını bildiren Yücelik, yeni pazar arayışlarının devam ettiğini, çimento ihtiyacı olan her ülkenin hedef pazarları arasında yer aldığını söyledi.

"Yeni projelere ürün sunmak adına strateji geliştiriyoruz"

Şirketlerinin 2004'te Türk ekonomisinin devler ligine 478'inci sıradan girdiğini hatırlatan Yücelik, 2016 yılında listeye 166'ıncı sıradan girdiğini, aynı şekilde Anadolu Kaplanları sıralamasında 65'inci sırada yer aldığını bildirdi. Söz konusu sıralamaya grupları bünyesinde bulunan Sançim ve Kavçim fabrikalarının dahil edilmediğini söyleyen Yücelik, "Fabrika ve tesislerimizin bulunduğu Doğu Anadolu, Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu, Güney Marmara, Kuzey Ege ve Orta Anadolu bölgelerine yönelik bir satış pazarına sahibiz. Aşkale Çimento grubu olarak fabrika ve tesislerimizin bulunduğu bölgelerde devam eden kentsel dönüşüm, HES yatırımları, enerji projeleri, tünel, otoyol ve altyapı çalışmalarının ihtiyaç duyduğu çimento ile hazır betonu karşılama noktasında stratejiler geliştiriyoruz" diye konuştu.

"En çok tercih edilen marka olma hedefiyle çalışmalarımız sürüyor"

Sürdürülebilir üretimde nitelikli insan gücü, Ar-Ge ve inovasyon kavramlarının önemli olduğunu söyleyen Lütfi Yücelik, nitelikli iş gücü konusunda son yıllarda özellikle meslek teşekkülleri ve devlet destekli projelerle mesleki yeterlilik programları yaptıklarını aktardı. Ar-Ge ve özellikle de teknolojik yeniliklerin takibi noktasında yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirten Yücelik, "Burada sistemlerin verimli olarak değerlendirilmesi ve nihai ürüne yansıtılması bizim için büyük önem taşıyor. Özellikle teknolojik gelişmeler ve çevresel etkenlerle alakalı yeniliklerde sektörde öncü olmaya devam ediyoruz. İnşaat gibi, insan ve çevre unsurlarının öne çıkatığı sektörlerde faaliyet gösteriyoruz. Bu nedenle tüm faaliyetlerimizde iş güvenliğini, çevre ve kalite politikalarını öncelikli görev olarak gözetiyoruz. Elde ettiği kaynakları Türkiye'nin enerjisine aktaran Erçimsan Holding, en çok tercih edilen marka olma hedefine doğru yaklaşıyor" diye konuştu.