Aspilsan, enerji sektöründeki Ar-Ge merkezini decereye aldı

Türkiye’nin 359’uncu, Kayseri’nin 3’üncü Ar-Ge merkezinde çalışmalarına başladıklarını belirten Aspilsan Enerji Ar-Ge Müdürü Ahmet Altınay, merkezin kuruluş süreciyle ilgili bilgi verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Her türlü telsiz, savunma araç gereçleri, uçak ve helikopterler için nikel-kadmiyum, nikel metal hidrür, lityum esaslı komple aküler, enerji depolama, yenilenebilir enerji ve güç sistemleri alanlarında sivil ve askeri kullanımlar için çözümler sunan Aspilsan Enerji, Ar-Ge merkezini bünyesinde faaliyete geçirdi. Aspilsan Enerji Ar-Ge Müdürü Ahmet Altınay, “Sürdürülebilir inovasyonla, 50 patent almayı, yetkinlik merkezi sayımızı dönde çıkartmayı ve üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde her yıl, beş yüksek lisans/doktora tezini desteklemeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin 359’uncu, Kayseri’nin 3’üncü Ar-Ge merkezinde çalışmalarına başladıklarını belirten Aspilsan Enerji Ar-Ge Müdürü Ahmet Altınay, merkezin kuruluş süreciyle ilgili bilgi verdi. Ar-Ge çalışmalarına 2016 yılında Erciyes Üniversitesi bünyesinde kurdukları şube ile başladıklarına işaret eden Altınay, bu süreçte Ar-Ge mühendislerinin altı yeni ürün gerçekleştirdiğini belirtti. Aspilsan bünyesinde gerekli altyapının kurulması, bilimsel ve üretime yönelik araştırmaların yapılması, ürünlere rekabet avantajı katacak ileri teknolojik çalışmaların yürütülmesi amacıyla kurulan Ar-Ge merkezi ile igilli olarak Altınay, “Ar-Ge çalışmaları yürütecek merkezin bünyesindeki laboratuvar ve atölyelerimizde sadece ürün geliştirme değil, pil bileşenlerinden büyük enerji depolama sistemlerine, yenilenebilir enerji teknolojilerinden alternatif enerji üretim teknolojilerine, batarya yönetim devrelerinden özel sistem entegrasyon uygulamalarına kadar geniş bir yelpazede araştırma çalışmaları yürütülüyor ”dedi .

“Yeni nesil enerji teknolojileri geliştireceğiz”

Aspilsan Enerji Ar-Ge Merkezi’nin faaliyet esaslarıyla ilgili bilgi veren Ahmet Altınay, uluslararası seviyede üst düzeyde olmanın gerektirdiği zorlu rekabet koşullarına uyum sağlayacak özgün araştırma çalışmaları ile önde gelen, fark yaratan gelecek nesil enerji teknolojiler geliştirmeyi planladıklarına işaret etti. Aspilsan’ın Kayseri OSB’deki tesislerinde Türk Silahlı Kuvvetleri için değişik tiplerde nikel katmiyumlu piller, batarya ve aküler ürettiklerini belirten Altınay, tesislerinde pil teknolojileri, batarya yönetim devreleri ve alternatif enerji kaynakları olan şarj edilebilir pil ve yakıt hücreleri gibi enerji depolama ve enerji üretim sistemlerine ihtiyaç duyan sektörlerin değişen ihtiyaçlarına ve müşteri beklentilerine yönelik çalışmalar yaptıklarını aktardı.

“Üniversiteler ile ortak çalışmalarımız sürüyor”

Aspilsan Enerji Ar-Ge Merkezi’nde 22 mühendisin çalışma yürüttüğünü dile getiren Ahmet Altınay, “Mühendislerimiz, lityum pil ve batarya üretimi, yakıt hücre sistemleri, ısıl piller, yeni nesil nikel-kadmiyum pil bileşenleri, özgün batarya yönetim devreleri ile küçük, orta ve büyük ölçekli enerji depolama sistemleri alanında proje geliştiriyor. Ar-Ge merkezimizin temel amacı, uluslararası seviyede üst düzeyde olmanın gerektirdiği zorlu rekabet koşullarına uyum sağlamak ve özgün araştırma çalışmaları ile fark yaratacak enerji teknolojilerini geliştirmek” şeklinde konuştu. Ayrıca üniversiteler ve araştırma kuruluşları ile iş birliğini güçlendirmek istediklerine dikkat çeken Altınay, “Bu kapsamda Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Gebze Üniversitesi ile ortak proje oluşturma, danışmanlık ve test hizmetleri çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir