Atak Damper Çelik Kapı, markalaşarak büyüyor

Çelik kapı ve yangın çıkış kapıları üretimi ile faaliyet gösteren Atak Damper Çelik Kapı, TOKİ projelerine yoğunlaştı. Firma yaptığı projelerle birlikte yılın ilk yarısında geçen yıla göre üretiminde yüzde 30 artış sağladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 2015 yılı hedefleri konusunda bilgiler veren Atak Damper Çelik Kapı Firma Genel Koordinatörü Yıldıray Gök, “Geçen yıl 16 bin adet çelik kapı üretimi yaptık. Üretimimizin yüzde 35’ini  ihracat ,yüzde 65’ini iç pazarda değerlendiriyoruz. 2014 yılında çok yoğun bir çalışma temposu yakaladık.Geçen yılın ikinci yarısından itibaren TOKİ projelerine ağırlık verdik. Bu yılın ilk yarısında sektörümüzün genel durumunun aksine çok yoğun çalışma temposu yakaladık. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 30 üretim artışı sağladık. Yıl sonunda da aynı oranda üretim artışı hedefliyoruz. Ar-Ge birimimize de bütçe ayırıyoruz”dedi.     

Sektörel değerlendirmede bulunan Gök, “ Ülkemizin yıllık olarak minimum 500 bin konut ihtiyacı var. Kapı pencere tedariklerinin tamamı iç piyasadan karşılanıyor. Üretici firmaların toplam kapasitesi bin 500  civarında. Bu durum doğal olarak arz fazlası yaratıyor,  bunun sonucunda da fiyat rekabeti   oluşuyor. Firmamız kapasitesini yakalamış olup satış sorunu yaşamamakta. Ancak sektör olarak kalite sıkıntısı yaşanmaktadır'' sözlerini kullandı.Gök, istihdam konusunda sektör olarak nitelikli personel bulmada sıkıntılar yaşandığını belirtti.