Ayvalık'ta "mavi tur"lar başladı

Ege Denizi kıyısında doğal güzellikleriyle dikkati çeken ilçede, yaz mevsimi başlamamasına rağmen düzenlenen mavi turlar, vatandaşlardan ilgi görüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BALIKESİR - Kuzey Ege'nin gözde tatil bölgelerinden Ayvalık ilçesinde gezi tekneleriyle "mavi tur" yolculukları düzenlenmeye başlandı.

Sahip olduğu 22 adayla doğal güzellikleri barındıran Ayvalık'ta gezi teknesi işletmecileri, her gün 11.30-19.00 saatlerinde tur organizasyonları gerçekleştiriyor.

İlçede yaz aylarında günde ortalama 20 tekneyle 5 bin kişiye mavi yolculuk yaptırılıyor.

Organizatör Yıldıray Ateş, havalar tam anlamıyla ısınmamasına rağmen vatandaşların mavi turlara yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Henüz sezon başlamamasına karşı hafta içi günde 3, hafta sonları da 6 tekneyle turlar düzenlendiğini belirten Ateş, şöyle konuştu:

"Geçen yıl 25 lira olan günlük tur fiyatı bu sezon 30 lira alarak uygulanıyor. Bu fiyatı ödeyen bir kişi, öğle saatlerinde başlayan yolculukta 3 koy ve havanın durumuna göre birçok adayı görme imkanına sahip oluyor. Gezi sırasında öğle yemeği olarak balık ve sınırsız salata ile mevsime göre meyve yiyebiliyor, müzik eşliğinde akşama kadar keyifli bir gün geçiriyorlar."

Bu konularda ilginizi çekebilir