Başkentte ücretsiz "ihracat seminerleri" başlıyor

Eğitim programı ile başkentte faaliyet gösteren işletmelerin küresel rekabet güçlerinin artırılması ve Ankara'nın ihracat kapasitesinin artırılması amaçlanıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ankara Kalkınma Ajansı, ihracat veya ithalat yapmak isteyen ancak nasıl yapılacağı konusunda bilgi eksikliği olanlara ücretsiz dış ticaret eğitimi verecek.

Kalkınma Ajansından yapılan açıklamaya göre, Ankara'nın dış ticaret potansiyelinin harekete geçirilmesi amacıyla düzenlenen dış ticaret seminerlerinin 2014 yılı programı başlıyor.  

Ankara'nın ihracat kapasitesinin artırılması amaçlanıyor

Program ile başkentte faaliyet gösteren işletmelerin küresel rekabet güçlerinin artırılması, insan kaynakları gelişiminin desteklenmesi ve özellikle de Ankara'nın ihracat kapasitesinin artırılması amaçlanıyor. Konusunda uzman ve deneyimli uzmanlar tarafından gerçekleştirilecek seminer içeriği, dış ticaret esaslarıyla ilgili farkındalık oluşturmayı, temel düzeyde teorik ve uygulamalı bilgi ve beceri kazandırmayı kapsıyor. 

Seminerler Ankara Kalkınma Ajansınca il genelinde ihracata ilgi duyan tüm kişi ve kurumlara ücretsiz olarak sağlanacak ve sadece 2 hafta sonu gerçekleştirilecek.

Konuları arasında ise şunlar bulunuyor:  

"İhracatçı olmak için gereken temel bilgiler,  

İhracat ve ithalat işlemlerine ilişkin kurallar (mevzuat, FOB, CIF vb. kavramlar ile sigorta konuları)  

Dış ticaret işlemlerinde para tahsilatının güvenle gerçekleştirilmesine ilişkin tedbirler  

İhracat/ithalat sözleşmelerinin pratik boyutları  

İhracatçı firmalara sağlanan teşvikler"  

Konular uygulamaya dönük olacak  

Açıklamada, eğitimlerde konuların tamamen uygulamaya dönük şekilde ele alınacağı belirtilirken, iki ayrı grupla gerçekleştirilecek seminerlerden, kendini dış ticaret konusunda geliştirmek isteyen tüm Ankaralıların faydalanabileceği ifade edildi.  

Bu ay içerisinde 4'er günden oluşan seminerin, 2 kez tekrarlanacağı aktarılan açıklamada, çalışmaların hafta sonlarında yapılacağı ve katılmak isteyenlerin kendilerine uygun olan gruba kayıt olabileceği kaydedildi.  

Seminerler cumartesi günleri 09.00-13.00, pazar günleri ise 10.00-14.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. 

Ankara Kalkınma Ajansı'nın Öveçler'deki binasında verilecek eğitimlerden 1 grup 15, 16, 22 ve 23 Mart'ta, 2. grup ise 29, 30 Mart ve 5, 6 Nisan günlerinde faydalanabilecek.  

"Seminerlerin faydalı bir başlangıç olduğuna inanıyoruz"  

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık da konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, geçtiğimiz yıllarda yapılan dış ticaret seminerlerinden 500'e yakın Ankaralının faydalandığını hatırlattı.

Eğitimlerin devam etmesi yönünde çok sayıda talep aldıklarını belirten Şayık, "Ajans olarak çalışma başlıklarımızdan birisi olan girişimcilik ve özellikle dış ticaret kapasitesinin artırılması konusunda bu seminerlerin faydalı bir başlangıç olduğuna inanıyoruz. Özellikle bu yıl gerçekleştireceğimiz seminer programında uygulamaya dönük bir formasyonu önemsedik. Bu seminerlerin gelecek yıllarda bölgemizin ihracat yapan firmalarında nicelik ve nitelik olarak farkındalık yarattığını hep birlikte göreceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir