BEBKA Eskişehir animasyonunu Fransa'da görücüye çıkarıldı

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı, 13-18 Haziran 2016 tarihleri arasında Fransa'da düzenlenen Annecy Animasyon Film Festivali'ne katıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek TOPRAK BUZ

ESKİŞEHİR - Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Eskişehir'deki animasyon sektörü potansiyelini geliştirmek adına yaptığı çalışmalar kapsamında, dünyanın en önde gelen animasyon festivallerinden biri ve sektör buluşması olarak 13-18 Haziran 2016 tarihleri arasında Fransa'da düzenlenen Annecy Animasyon Film Festivali'ne katıldı. 

"Anatolia Animation / Turkey-Eskişehir" konsepti ile festivale iştirak eden ve stant açan BEBKA'yı Bilecik İl Genel Meclisi Başkanı ve BEBKA Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Sertler, BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci, Eskişehir Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Engin Yüksel ve Uzman Feyza Yapar temsil ederken; Anadolu Üniversitesi Animasyon Bölümü akademisyenleri ve öğrencileri ile Türk Animasyon Sektörü temsilcileri de festivale katılım sağladı.

Festivalde, katılımcılara Eskişehir'de düzenlenen Animasyon Festivali ve Animasyon Yarışması hakkında bilgi verilirken, Türkiye'de ve özellikle Eskişehir'de yer alan firmalar ve tamamlanmış veya devam etmekte olan animasyon projeleri hakkında kısa bilgiler içeren kataloglar geniş bir kitle ile paylaşıldı. Festival kapsamında, 40'a yakın ülkeden temsilcilerin katıldığı oturumlarda görüşmeler yapılırken, farklı ülkeler ile işbirliği imkânları değerlendirildi. Eskişehir animasyon sektörünün potansiyeli Annecy Animasyon Festivali yetkilileri ile paylaşılarak, gelecek senelerde Türkiye'nin daha derinlemesine tanıtılacağı platformların oluşturulabilmesi için görüşmeler gerçekleştirildi. 

BEBKA'dan yapılan açıklamaya göre; animasyonda sanal gerçeklik uygulamaları ve son teknolojileri de yakından inceleme fırsatı bulunurken, bu teknolojiler hakkında detaylı bilgiler edinildi. Festival sırasında Kanada ve Danimarka gibi farklı ülkelerde animasyon sektörüne yön veren destek mekanizmaları ve işletme modelleri hakkında toplantılar yapıldı ve bunların Türkiye'ye adaptasyonu hususunda değerlendirmeler gerçekleştirildi.

Annecy Animasyon Festivali'ne aktif katılımı ile Eskişehir Animasyon Sektörünün dünyaya tanıtımı anlamında önemli bir adım atan BEBKA, gelecekte bunun daha nasıl geliştirileceğine dair önemli bilgiler elde ederken aynı zamanda Anadolu Animasyon ve Dijital İşler Festivali'nin geleceğine ilişkin önemli kazanımlar elde etti.