Belediye başkanı GSM operatörlerini suçladı

Belediye olarak her türlü kolaylığı sağladıklarını belirten Karasu Belediye Başkanı İspiroğlu, GSM operatörleri kanunsuz ve insan sağlığına zarar veren istasyonları işletmeye devam ettiklerini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, ilçede yer alan mobil operatörlere ait baz istasyonlarının, belediye görevlilerinin müdahalesi sonucunda devre dışı bırakılmasıyla ilgili "Belediye olarak her türlü kolaylığı sağlamamıza, uyarı yazıları yollamamıza rağmen GSM operatörleri belediyemizle iletişime geçmemiştir. Kanunsuz ve insan sağlığına zarar veren istasyonları işletmeye devam etmişlerdir" dedi. 

İspiroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, baz istasyonlarının insan ve çevre sağlığını olumsuz etkilememesi, yasa ve yönetmeliklere uygun olarak kurulması gerektiğini söyledi. 

Belediyelerin yerel halkın yaşam alanlarını kanunlara uygun şekilde korumak ve adaletli olmak zorunda olduğunu vurgulayan İspiroğlu, baz istasyonlarının yasa ve yönetmeliklere uygun olarak kurulması ve ölçüm değerleriyle ilgili belirli periyotlarla ilçe halkına bilgi verilmesinin önem taşıdığını dile getirdi. 

İspiroğlu, gizli ve kamuflajlı kaçak olarak kurulan baz istasyonlarının denetlenebilir, sağlığa zararı olup olmadığı ölçülebilir olması gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti: 

"Belediye yerel halkın yaşam alanlarını kanunlara uygun şekilde korumak ve adaletli olmak zorundadır. Bu tür yapılaşmalara ve çevre kirliliğine yol açan firmalara da müeyyide uygulanması gerekmektedir. Kamu yararı ile biz bu işi yapıyoruz, 'haberleşme özgürlüğünü sağlıyoruz' demek kanun hükümlerine aykırı davranmayı gerektirmemektedir. Belediye olarak her türlü kolaylığı sağlamamıza, uyarı yazıları yollamamıza rağmen GSM operatörleri belediyemiz ile iletişime geçmemiştir. Kanunsuz ve insan sağlığına zarar veren istasyonları işletmeye devam etmişlerdir. Belediyemiz kanunları uygulamaktadır. Uygulamaya devam edecektir." 

 Türk Telekom Grubu tarafından yapılan açıklamada, Sakarya'nın Karasu ilçesinde yer alan mobil operatörlere ait baz istasyonlarının, belediye görevlilerinin müdahalesi sonucunda enerjilerinin kesilmesi suretiyle devre dışı bırakıldığını bildirilmişti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir