Belediyemizin tüm imkanlarını seferber ederek, Türkiye’nin turizmdeki marka değerini artırdık

MUSTAFA ÇELİK - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Erciyes Kış Turizm Merkezi sadece Türkiye’nin değil dünyanın en önemli kayak merkezleri arasında yer alıyor. 2005 yılından beri belediyemizin tüm imkanlarını seferber ederek, atıl sayılabilecek bir değeri hem kent hem de yurt ekonomisine katkı verebilecek bir konuma getirdik. Bugüne kadar bölgemize 200 milyon euro’dan fazla yatırım yaptık. Orta vadede dahası gelecek. Ulaştığımız rakamlara baktığımızda şunu rahatlıkla söylemek isterim ki bugüne kadar küresel ölçekte hiçbir yerel yönetim bu ölçekte bir turizm yatırımı yapmadı. Biz, belediyemizin gücü ve imkanlarını proaktif bir yaklaşımla değerlendirip, devasa bir yatırımı kentimize kazandırmayı başardık.

Erciyes’te yatırımlarımızın kayda değer bir bölümünü tamamladık. Teknik ve fiziki altyapıyı mükemmel hale getirdik. Şimdi, konaklama tesisleri ile sosyal tesislerin sayısını artırmak için çalışıyoruz. Bu anlamda önemli otel yatırımcılarının Erciyes’te tesis yapmasını sağladık. Bugün itibarıyla Erciyes’te bin 500, şehir merkezinde ise 5 bin yatak kapasitesiyle toplam da6 bin 500 yatak kapasitesi bulunuyor. Bu kapasiteye ulaşmamız ve konaklama tesisi yatırımlarının devam etmesiyle tanıtım faaliyetlerine ağırlık vermeye başladık. Bu anlamda bir dizi tanıtım planladık. 2017 sezonunda başladığımız tanıtım çalışmalarıyla turnikelerden geçen kayakçı sayısında yüzde 25 artış sağladık. Bu yıl tanıtım çalışmalarına daha fazla ağırlık veriyoruz. Bu kapsamda küresel ölçekte fuarlara katılarak, tüm dünyaya Erciyes’i anlatıyoruz. Bu çalışmaların meyvelerini de alıyoruz.

Kış turizm merkezlerinin tanıtımının en önemli yollarından birisi de büyük organizasyonların üstlenilmesi. Bu anlamda 2015 yılında Snowboard Avrupa Kupası, 2016 yılında da kış sporlarının en önemli faaliyetlerinden birisi olan Dünya Snowboard Kupası'nı başarı ile düzenlemiştik. Dünya Kupası'ndaki başarımız, bu kupanın 2017 yılında ikinci kez Erciyes'e verilmesini sağladı. Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS), ev sahipliğimizden etkilendi ve 2018 Dünya Kupası’nı da Erciyes’e verdi. 3 Mart’ta Dünya Snowboard Şampiyonası’nı gerçekleştirdik. Bu organizasyonlar Türkiye’nin tanıtımına verdiğimiz katkılar açısından da ayrıca dikkate alnımalı. Aynı zamanda sözünü ettiğim şampiyonalar, şehrimize uluslararası organizasyon tecrübesi kazandırıyor.

Son olarak, Erciyes ve kent merkezine yapmış olduğumuz yatırımlarla her yönüyle cazibe merkezi olan şehrimizin bu özelliğini artırmaya çalışıyoruz. Kayseri’ye yapılan uçak seferlerindeki artış ve hava alanımızdaki yolcu trafiği bu anlamda hedeflerimize ulaştığımızı gösteriyor. Kayseri’de havayolu yolcu sayısının son 10 yılda neredeyse dört misli arttığını görüyoruz. Bu da Kayseri’ye olan ilginin boyutunu ortaya koyuyor. Bu ilgiyi daim kılacak yatırımlarımızı artırarak sürdüreceğiz. Erciyes’i sadece şehrimizin ya da Türkiye’nin değil tüm dünyanın önemli bir değeri haline getirmek çalışmalarımızın motivasyonunu oluşturuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir