Betaş Beton ve Prefabrike, pazar payını artırmak istiyor

Betonarme öngerilmeli köprü kirişleri ile ilgili de çalışmalarda bulunan firma, ürün gamına yapacağı yatırımlar ile yeni dönemde ulusal bir marka olmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ARZU BAĞCI

Prefabrike yapılar ve inşaat malzemeleri alanında faaliyet gösteren Betaş Beton ve Prefabrike, yeni dönemde üretim kapasitesini ve ürün çeşitliliğini artırmaya odaklandı. Betonarme öngerilmeli köprü kirişleri ile ilgili de çalışmalarda bulunan firma, ürün gamına yapacağı yatırımlar ile yeni dönemde ulusal bir marka olmayı hedefliyor. Kolon ve kiriş sistemleri, betonarme ısı yalıtımlı duvar elemanları, betonarme çevre elemanları gibi ürünler imal ettikleri bilgisini veren Fabrika Müdürü Savaş Batır, temelden başlayarak, elektrik, mekanik ve otomasyon sistemleri de dahil olmak üzere her türlü sanayi tesisini inşa ettiklerini belirtti. Batır, aynı zamanda genel müteahhitlik işlerinde de faaliyet gösterdiklerini bildirdi.

Yılda 400 bin metrekare sanayi yapısı üretebilecek kapasiteyi sahip olduklarını kaydeden Savaş Batır, “Yeni dönemde üretim kapasitemizi artırma ve ürün gamımıza yeni ürünleri ekleme gayreti içindeyiz. Şu anda prefabrike elemanlar dışında inşaat malzemeleri üretimi ile ilgili de çalışmalarımız bulunuyor” dedi. Bu kapsamda betonarme öngerilmeli köprü kirişleri üzerinde çalıştıklarını hatırlatan Batır, halen Kayseri OSB’de, 6 bini kapalı toplam 17 bin metrekarelik alanda üretim yaptıklarını bildirdi.

Orta vadeli hedefleri kapsamında yurtdışında üstlendikleri projelerle de ses getirmek istediklerinin altını çizen Savaş Batır, “Sanayi yapıları dışında büyük açıklıklı bina gereksinimleri olan, endüstriyel olarak tarım ve hayvancılıkla ilgilenen kişiler, kurumlar, kamu ve kuruluşlarına da hizmet sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

Firmalarının 1997 yılında kurulduğunu anlatan Batır, ürünlerinde sektörün tek kalite sistemi olan TSEK 118 ile İSO 9001 sistemlerini uyguladıklarını ifade etti. Batır, 180 kişi ile üretimlerini gerçekleştirdiklerini ve bunlardan 20’sinin mimar ve mühendislerden oluştuğunu sözlerine ekledi. Müşteri profillerini ise sanayiciler ve yatırımcıların meydana getirdiğini anlatan Batır, “ Geniş bir makine ve ekipman parkımız bulunuyor. Çağın gereksinimlerine ayak uydurmaya ve müşteri memnuniyeti sağlamaya çaba gösteriyoruz. Üretimde uluslararası standartlara uygun kaliteli malzemeler kullanıyoruz” şeklinde konuştu.

Sektör sorunlarına ilişkin yaptığı değerlendirmelerde bu alanda herkesin uyması gereken zorunlu bir standart veya yönetmeliğin bulunmamasını eleştiren Fabrika Müdürü Savaş Batır, şunları kaydetti: “Kaliteli üretim yaparken kendi kontrollerimizin dışında, ulusal kurumlar tarafından da sürekli denetleniyoruz. Fakat herhangi bir denetim ve kalite sistemine sahip olmayan, aynı sektörde faaliyet gösterdiğimiz birçok firma bulunuyor. Bunu kısıtlayan bir yasa ya da yönetmeliğin olmayışı haksız rekabeti beraberinde getiriyor.”