Beyza Gıda, Ar-Ge yatırımları ile ürün kalitesini artıracak

Yıllık yaklaşık bin 200 ton baharat işleme kapasitesine sahip olan firma, 450 ton gıda katkı maddeleri ve et endüstrisi sarf malzemeleri üretiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Teknolojideki gelişmeleri takip ederek pazardaki yerini korumak isteyen Beyza Gıda, üretim sürecinde otomasyona dayalı seri üretim sistemlerini kullanıyor. Ürünlerinde kalite standartlarını artırmak ve daha kaliteli üretim yapmak için Ar-Ge çalışmalarına odaklandıklarını söyleyen Beyza Gıda firma sahibi Ali Mazıcıoğlu, “Yelpazemizi yeni ürünlerle genişletmeyi hedefl iyoruz. Hali hazırda satışını yaptığımız sucuk harcını yeni bir lezzet ve ambalaj ile yakın zamanda pazara sunmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Bugün itibarıyla 5 bin 100 metrekaresi açık alan olmak üzere 10 bin 900 metrekarelik alanda üretim yaptıklarını söyleyen Mazıcıoğlu, “Mimarsinan OSB’deki fabrikamızda, baharat üretim sürecindeki tüm işlemleri yapıyoruz. Çiftçiden gelen baharatı eleyip işliyoruz. Ardından endüstriyel, catering ve mutfak grubu olarak ambalajlayıp satışa sunuyoruz. Bünyemizde bugün itibarıyla gıda sektöründe kullanılan gıda katkı maddeleri, sarf malzemeleri, tane toz baharatlar, karışım harçları, soslar ve kombiler bulunuyor” dedi. Yıllık yaklaşık bin 200 ton baharat işleme kapasitesine sahip olduklarını kaydeden Mazıcıoğlu, 450 ton ise gıda katkı maddeleri ve et endüstrisi sarf malzemeleri ürettiklerini belirtti.

Ürünleri HACCP belgeleri ve ISO Kalite Yönetim sistemleri ile ürettiklerini dile getiren Ali Mazıcıoğlu, “Sağlıklı ve kaliteli ürünleri tüketiciye sunmak, tüketicide kalite bilincini oluşturmak istiyoruz. Rekabette öne çıkabilmek için kaliteden taviz vermiyoruz. Sistematik, detaylı ve süreklilik gösteren bir çalışma içindeyiz. Her defasında standart kalitede ürünü ilkeleri doğrultusunda üretmek firmamızın temel stratejisi” diye konuştu.

Cirolarının yüzde 10’unu ihracattan elde ettiklerini ifade eden Mazıcıoğlu, “İhracat pazarlarımız 2016’de Avusturya ve Gürcistan’ı ekledik. İki ülkeye doğrudan ihracat yapıyoruz. Dört ülkeye de dolaylı yoldan ürünlerimiz gidiyor. Bayilik sistemi ile çalışmıyoruz. Ürünlerimizi toptancı, endüstriyel imalatçı ve paketleme yapan firmalara doğrudan sunuyoruz. İç pazardaki müşteri portföyümüz endüstriyel üreticiler, toptancılar, perakendeciler ve paketleme yapan firmalardan oluşuyor” dedi. Mazıcıoğlu, bugün itibarıyla 24 kişiyi istihdam ettiklerini sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir