Beyza Gıda, Ar-Ge yatırımları ile ürün kalitesini yükseltecek

Beyza Gıda firma sahibi Ali Mazıcıoğlu, "Ürün gamımızı yeni ürünlerle genişleteceğiz. Satışını yaptığımız sucuk harcını yeni lezzet ve ambalaj ile orta vadede pazara sunmayı planlıyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERi - Üretim proseslerinde teknolojik altyapıyı destekleyici yatırım yapan Beyza Gıda, kapasitesini artırmak için otomasyona dayalı seri üretim sistemi kullanıyor. Bu sayede pazar konumunu güçlendirmeyi hedefleyen firma, diğer yandan da kalite standartlarını artırmaya yönelik Ar- Ge çalışmaları yapıyor. Üretim sürecinin kapasite, pazar ve ürün gamı temelinde birbiriyle bağlantılı süreçler olduğunu öne süren Beyza Gıda firma sahibi Ali Mazıcıoğlu, "Bu kapsamda ürün gamımızı yeni ürünlerle genişleteceğiz. Satışını yaptığımız sucuk harcını yeni lezzet ve ambalaj ile orta vadede pazara sunmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Halihazırda 5 bin metrekaresi açık alan olmak üzere yaklaşık 11 bin metrekarelik alanda üretim yaptıklarını söyleyen Mazıcıoğlu, "Mimarsinan OSB'deki fabrikamızda, baharatın üretim sürecindeki tüm işlemleri yapıyoruz. Çiftçiden gelen baharatı eleyip işliyoruz. Ardından endüstriyel, catering ve mutfak grubu olarak ambalajlayıp satışa sunuyoruz. Bünyemizde bugün itibarıyla gıda sektöründe kullanılan gıda katkı maddeleri, sarf malzemeleri, tane toz baharat, karışım harçları, sos ve kombi bulunuyor" dedi.

Yıllık yaklaşık bin 200 ton işleme kapasitesine sahip olduklarını kaydeden Ali Mazıcıoğlu, 450 ton ise gıda katkı maddesi ve et endüstrisi sarf malzemeleri ürettiklerini belirtti. Ürünlerinin küresel satndartlara uygun olduğuna vurgu yapan Mazıcıoğlu, "Sağlıklı ve kaliteli ürünleri tüketiciye sunmak, tüketicide kalite bilincini oluşturmak istiyoruz. Rekabette öne çıkabilmek için kaliteden taviz vermiyoruz. Sistematik, detaylı ve süreklilik gösteren çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.

Cirolarının yüzde 10'unu ihracattan elde ettiklerini ifade eden Ali Mazıcıoğlu, "İhracat pazarlarımıza 2016'da Avusturya ve Gürcistan'ı ekledik. İki ülkeye doğrudan ihracat yapıyoruz. Dört ülkeye de dolaylı yoldan ürünlerimiz gidiyor. Ürünlerimizi toptancı, endüstriyel imalatçı ve paketleme yapan firmalara doğrudan sunuyoruz. İç pazardaki müşteri portföyümüz endüstriyel üretici, toptancı, perakendeci ve paketleme yapan firmalardan oluşuyor" dedi. Mazıcıoğlu, bugün itibarıyla 24 kişiyi istihdam ettiklerini de sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir