Bilecik'te kirazlar açık artırmayla satılıyor

Kirazda açık artırmayı 2 liradan başlatıyorlar, ürünün kalitesine göre fiyatlar 10 liraya kadar çıkıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bilecik'in Deresakarı köyündeki "Karabodur", "Seyfettin", "Napolyon" ve "Vink" cinsi kirazlar, yoğun ilgi dolayısıyla üreticiler tarafından açık artırmayla satılıyor.

Kent merkezine 14 kilometre uzaklıktaki Deresakarı köyünde yetiştirilen kirazlar, başta Marmara Bölgesi olmak üzere yurdun birçok bölgesine gönderiliyor. İlgi çok olunca da köylüler kirazı açık artırmayla satıyor.

Deresakarı Köyü Zirai Kalkınma Kooperatifi Başkanı İsmail Çam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köy halkının geçimini meyvecilik ve sebzecilikten sağladığını belirterek, bölgede kiraz ve karpuz üretiminin ağırlıkta olduğunu söyledi.

Çam, üreticilerin kalitesine güvendikleri kirazları, yoğun ilgi dolayısıyla açık artırmayla sattığını ifade etti.

Kirazda alım fiyatı 2 liradan 10 liraya kadar çıkıyor

Kiraz hasadının bu sezon 5 gün önce başladığını anlatan Çam, şunları kaydetti:

"İç piyasada alıcı bulan 'Karabodur', 'Seyfettin', 'Napolyon' ve 'Vink' cinsi kiraz üretiyoruz. Kiraz rekoltesi geçen seneye göre daha iyi. Geçen yıl 500 tondu, bu sene ise daha iyi üretim bekliyoruz. Kiraz üretimi köyümüze ekonomik yönden büyük katkı sağlıyor. Mayısta hasadına başlanan kirazda alım fiyatı 2 liradan başlayarak 10 liraya kadar çıkıyor, bu da üreticiyi sevindiriyor."

Marmara Bölgesi'nde en kaliteli kirazın köylerinden çıktığını dile getiren Çam, "Köylümüz erken saatte topladığı kirazları hale getiriyor. Marmara Bölgesi olmak üzere farklı yerlerden alıcılar buraya gelerek, çiftçimizin topladığı kirazları açık artırmayla almaya çalışıyor. Açık artırmayı 2 liradan başlatıyoruz, ürünün kalitesine göre fiyatlar 10 liraya kadar çıkıyor. Alıcılar, tatlı bir rekabet içinde açık artırmaya katılıyor. Alıcı da ve üretici de fiyatlardan memnun." dedi.