Bodrum köyleri turizme açılıyor

Bembeyaz evleri ve denize inen dar sokaklarıyla tanınan Bodrum'un köyleri, kurulan "Köylü Panayırları" ile turistlere tanıtılmaya başlandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MUĞLA - Bodrum'da kurulan köylü panayırında, hem köylerin turistlere tanıtılması sağlanıyor hem de buralarda üretilen ürünler satışa sunuluyor. 

Stantlarda ürün tanıtımı yapıldı

Bodrum Belediyesi ve Kent Konseyi tarafından hazırlanan proje kapsamında, aralarında Saz, Çam, Çömlekçi, Yaka köylerinin de bulunduğu 20 köy, İskele Meydanı'nda stant açtı. Stantlarında köylerinde ürettikleri bal, peynir, zeytin ve ekmekleri satışa sunan köylüler, ayrıca ağaç oymacılığı yaparak elde ettikleri hayvan figürleri, kaşıklar ve sepetleri de tanıtma imkanı buldu. 

Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, panayırla bembeyaz evleri ve denize inen dar sokaklarıyla dünyada adından söz ettiren Bodrum'un köylerini turizme kazandırmaya çalıştıklarını söyledi.  

Turizmden pay almak istiyorlar

Bir tatil yöresinden beklenen tüm unsurları bünyesinde toplamış, yaz, kış yaşanabilecek önemli bir turizm merkezi olan Bodrum'un köylerinin de turizmden pay almasını istediklerini belirten Topçuoğlu, şöyle konuştu: 

Faaliyetleri yürütmek için 'Köyler Meclisi' kuruldu

"Temel hedef, köylerimizi turizme kazandırmak. Bodrum Kent Konseyi olarak yaklaşık 1,5 yıldır köylerle sürekli temas halindeyiz. Köylerimizdeki değerleri ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bu anlamda 'Köyler Meclisi' kurduk. Mecliste her köyden 3 temsilci bulunuyor. Köyler Meclisi kendi değerlerini ortaya çıkaracak aynı zamanda köylere hizmet götürmemizi kolaylaştıracak." 

Günü birlik turlar düzenlenecek

Proje kapsamında köylere günü birlik turlar düzenlemeyi planladıklarını ifade eden Topçuoğlu, Bodrum turizmini 12 aya yaymanın, köyleri de içine katmakla mümkün olacağını da sözlerine ekledi. 

İlki bugün yapılan panayırın, üç ayda bir ilçe merkezinde kurulması planlanıyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir