Bolu dernekleri federasyonlaştı

Bolu ilindeki 6 dernek Bolu Federasyonu çatısı altında birleşti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA (DÜNYA) - Bolu ilindeki 6 dernek, Ankara’da bir araya gelerek Bolu Federasyonu çatısı altında birleşti.

Önceki akşam yapılan toplantı ile Bolulular Derneği, Dörtdivan Derneği, Gerede Kültür Sosyal ve Yardımlaşma Derneği, Kıbrıscık Kültür Yardımlaşma Dayanışma ve Kıbrıscık’ı Tanıtma Derneği, Mengenliler Derneği ve Seben Derneği, Bolu Federasyonu’nu oluşturdu.

Toplantıya Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, Ak Parti Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Devlet Denetleme Kurulu Başkan Vekili Abdurrahman Özçelik, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Hayri Coşkun, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Metin Doğan,  Kamu Denetçiliği Genel Sekreteri İsmail Altuntaş, Bolulu siyasetçiler, bürokratlar, Federasyon ve ilçe derneklerinin yetilileri,  davetliler ve Bolulular katıldı.
Federasyon Başkanı Yakup Evirgen, kuruluş aşamasında 5 ilçe derneğinin Bolulular Derneği ile birlikte Federasyonu oluşturduğunu, kısa zaman içinde diğer ilçelerin de Federasyona katılımını beklediklerini söyledi.  

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Ak Parti Milletvekilleri Fehmi Küpçü ve Ali Erçoşkun da birlikteliğin önemine işaret eden konuşma yaptılar.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz ise federasyon çalışmalarının konfederasyonla sonuçlanacağına inandığını bildirdi.