Bolu, sağlık ve spor turizminin merkezi olacak

Bolu, yapımı devam eden ve 2015 yılında tamamlanacak tesisler ile birlikte hem sağlık hem de spor turizminin merkezi haline gelecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BOLU - Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, Bolu'da yapımı devam eden ve 2015 yılında tamamlanacak tesislerle birlikte kentin hem sağlık hem de spor turizminin merkezi haline geleceğini bildirdi.  

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı ziyaret eden Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, geçen yıllarda Türkiye çapında yatırım programına aldıkları pek çok tesisin işlemlerini arsa temin edilemediği için başlatamadıklarını belirterek, bu yüzden hala yapılamayan tesislerin olduğunu söyledi.

Bolu'nun bu konuda çok şanslı olduğunu, Bolu Belediye Başkanının kendilerine arsa desteği verdiğini dile getiren Yılmaz, "Bolu, yapımı devam eden ve 2015 yılında tamamlanacak tesisler ile birlikte hem sağlık hem de spor turizminin merkezi haline gelecek. Bu altyapı ile beraber biz, Katar Milli Takımından ve Avrupa'daki Barcelona'dan tutun, bütün futbol ve basketbol takımlarını ilimize davet edip, en güzel şekilde ağırlanabilecekleri bir altyapıya ulaşacağız. Bu noktaya ulaştığımız zaman da zaten Bolu, dünya çapında ünlü bir şehir haline gelecek. Bundan istifade eden turizmi de o noktaya doğru taşıyabilecek hale gelecek" diye konuştu.  

Yılmaz, gelecek yılın yatırım programına ekleyecekleri tesislerle birlikte Bolu'nun sporda kendi çapındaki şehirler arasında en iyi durumda olan kent haline geleceğini vurgulayarak, bakanlık olarak Bolu'ya yurt ve spor tesisleri anlamında toplam 134 milyon 888 bin liralık yatırım yapacaklarını ifade etti.  

"TFF Başkanını Bolu'ya davet etmeyi düşünüyoruz"

Bir gazetecinin TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in kamp tesisi yapmak için Bolu'dan yer baktığını söylemesi üzerine Yılmaz, "Futbol Federasyonu Başkanını Bolu'ya davet etmeyi düşünüyoruz. Bolu'da Futbol Federasyonunun bir yatırımı, bir tesisinin olması hem milli takım kampları için hem de istifade edecek bütün kulüpler için hem de Bolu ve Türkiye için bir kazanç olacaktır. İki tane büyük şehrin arasında bulunan ve ulaşımı kolay olan Bolu, çok güzel bir hizmet verecektir. Biz bu konuda hazırız. İklimimiz, havamız, altyapımız, otellerimizle her şekilde Bolu hazır. Bunu taşıyabiliriz" şeklinde konuştu.  

Bolu belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise, Bolu'nun bir spor, üniversite ve turizm kenti olacağını vurgulayarak, "Takip edebildiğim kadarıyla dünyada, bir olimpiyatta olması gereken sporların tamamının planlandığı bir bölge yok. Bu, sadece Bolu'da var. Bin 900 dönüm olarak planladığımız alan şu anda 2 bin 200 dönüme çıktı. 'Bolu her türlü sporun kamp merkezi haline gelebilir mi, bu sayede de spor turizminden yeterli payı alabilir miyiz?' Bütün düşüncemiz bu" ifadesini kullandı.

Bolu belediyesi olarak gerekli planlamaları yaptıklarını ve tesis konusunda Gençlik Spor Bakanlığı ile özel yatırımcıları beklediklerine dikkati çeken Yılmaz, "Biz planlamayı yaptık ama içini dolduracak büyük tesisler var. Bunların hepsini belediye yapmayacak. Bu tesisler içinde belediyenin yapacakları olacak ama ana planlamayı tamamen Gençlik ve Spor Bakanlığı yapacak çünkü o onların işi" diye konuştu.